Lær oss å telle våre dager

Lær oss å telle våre dager

Maria Linnea Voster skriver daglig ned alle velsignelsene hun har fått.

Tema

Temaet på iTro i desember er «Øyeblikk».

Lær oss å telle våre dager slik at vi får visdom i hjertet. (Salme 90,12)

For to år siden ble jeg inspirert av ei god venninne til å skrive ned ting jeg er takknemlig for. Det startet med målet om å skrive 100 ting. Nå har jeg skrevet ut både én, to og snart tre skrivebøker stappfulle med takknemlighetsemner. Det har vært med å forme livet mitt, fokuset mitt, perspektivet, og jeg tror det har vært et verktøy for at jeg kan lære å telle mine dager, slik at jeg kan få litt mer visdom i hjertet.

Hvor er Jesus?

Det får meg til å lete etter hvor Jesus er i hverdagen min, og lete etter hans arbeid. Hvilke velsignelser jeg har. Hvor Gud har grepet inn, og hvor jeg ser mennesker vokse nærmere Jesus. Hvilke bønner som har blitt besvart, og hva som får meg til å le og sette pris på livet.

Jeg ble tvunget til å lete etter det gode jeg faktisk hadde

Denne skrivingen hver kveld får meg til å stoppe opp og tenke. Være stille og reflektere over dagene mine. Livet bygges opp av de små tingene.

Det er alle øyeblikkene som til sammen utgjør hverdagen, og til slutt livet.

Løft blikket

I startfasen av skrivingen hadde jeg en tung periode. Dagene var strevsomme, det var mye skolearbeid, jeg hadde det tungt psykisk og var trøtt og sliten hele tiden. Da var det kaffen, tomaten på skiva, den fine himmelen og Guds trofaste løfter om at han ville trøste som fikk oppmerksomheten da jeg skulle skrive.

Dette bar meg gjennom den tunge perioden og fikk meg til å løfte blikket. Jeg ble tvunget til å lete etter det gode jeg faktisk hadde, og dette var bare så nødvendig for min trivsel.

I gode perioder blir jeg også mint på å heve blikket og huske på hvem det er som gir meg alt dette. Hvor er det freden i hjertet kommer fra og for hvem sin ære er det at jeg kan ta mitt neste åndedrag.

All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger. (Jakob 1,17)

Tenk om det kan lukte takknemlighet og tilfredshet fra oss som lever med Jesus som Herre i livet. For det står at all god og all fullkommen gave kommer ovenfra.

Kanskje litt av julefreden vi søker å få kan komme med å være fornøyde og takke for det vi allerede har.

lilartsy

Tema

Temaet på iTro i desember er «Øyeblikk».