Når vi søker Gud på et øde sted

Når vi søker Gud på et øde sted

Hvordan kan vi gi rom for å søke Gud i et hektisk liv?

Tema

Temaet på iTro i juni, er «sted».

Jeg kan mange ganger kjenne at det er mye som skjer rundt meg. Hverdag, avtaler, studier, jobb, venner og generelt et høyt tempo. Kanskje kjenner du også på det samme i perioder.

Vi hører om mennesker som blir utbrent, går på en skikkelig smell og som på et tidspunkt ikke lenger klarer å holde på slik man har gjort før.

Hvordan skal vi i en travel hverdag klare å leve bærekraftige liv for oss selv og andre? Jeg tror vi kan lære mye av å se på Jesus!

Jesus på et øde sted

Det er ikke til å stikke under en stol at Jesus var en travel mann. Han helbredet syke, møtte mennesker, reiste rundt OG brukte tid med vennene sine. Ingen åtte-til-fire-jobb her!

Mange steder i Bibelen kan vi lese om Jesus som trekker seg tilbake for å søke Gud. Han går ikke bare inn på soverommet når disiplene henger i stua, nei han går til et øde sted for å be.

Et øde sted betegnes som et sted med «liten eller ingen bebyggelse» (Wikipedia). Det skjer altså veldig lite på et øde sted.

Tidlig neste morgen, mens det ennå var mørkt, sto Jesus opp, gikk ut og dro til et øde sted og ba der. (Mark 1,35)

Jeg tror en av grunnene til at Jesus nettopp søker til et øde sted, er tilstedeværelsen av tomhet. I tilstedeværelsen av tomhet, får Gud sin tilstedeværelse plass. I fraværet av distraksjoner, blir Gud sitt nærvær synliggjort.

Tør vi å sette distraksjonene på pause?

Har du noen gang reist vekk på en hyttetur? Vekk fra hjem, skole og hverdag?

Når jeg reiser vekk på hyttetur, så er det som at tiden står stille hjemme. Det er ikke nødvendig å tenke på alt som burde gjøres, for det får jeg ikke gjort noe med på hytteturen uansett. Jeg får et fristed hvor jeg kan koble av.

Dette gjorde også Jesus med disiplene. De reiste vekk til et øde sted.

Så dro de ut med båten til et øde sted for å være alene. (Mark 6,32)

For å leve bærekraftige liv for oss selv og for de andre rundt oss, så la oss se på Jesus.

Tør vi å søke til et øde sted? Et sted uten distraksjoner.

Men når du ber, skal du gå inn i rommet ditt og lukke døren og be til din Far som er i det skjulte. Og din Far, som ser i det skjulte, skal lønne deg. (Matt 6,6)

La tiden strekke til for hvile

Kanskje har du ikke tid tenker du? Men hvis du legger sammen alle timene du bruker på å scrolle, så tror jeg du vil se at det finnes tid.

Det er ikke sånn at du trenger å stikke langt til skogs eller fjells for å finne et øde sted. Men et øde sted er et sted hvor distraksjonene lar vente på seg.

I tilstedeværelsen av tomhet, får Gud sin tilstedeværelse plass. I fraværet av distraksjoner, blir Gud sitt nærvær synliggjort.

Et øde sted gir ro og rom for å be, søke og lytte til Gud og det han har for deg. Og kanskje på dette øde stedet vil du få lære mer om deg selv, Gud og få vokse i relasjon til han.

Tips til hvordan gi rom og tid for å søke Gud:

  • Begynn i det små. Sett av tid til å søke Gud og skriv det inn i kalenderen din. Da er du opptatt på de tidspunktene.
  • Rydd vekk distraksjoner. Sett mobilen i flymodus, legg den i et annet rom eller fjern den iallefall fra å friste deg.
  • Kanskje skal du gå deg en tur. Dropp øreproppene og søk Gud i Skaperverket!
  • Jobb med å gjøre det til en sult og en lyst, ikke en plikt og et must!
Canva

Tema

Temaet på iTro i juni, er «sted».