Frykten for fortapelsen

Frykten for fortapelsen

Hvis du synes at dette er et vanskelig tema, så er du ikke alene.

Dette frykter vi

Denne serien tar opp temaer vi frykter, og kan synes det er vanskelig å forholde seg til.

Dette er noe vi må snakke om. For det første fordi du kanskje har kjent på frykt for at noen skal gå fortapt, eller at du selv skal gå fortapt.

For det andre fordi ideen om en fortapelse kommer fra Bibelen, så det er noe vi må ta på alvor. Jeg vil først bare si til deg at hvis du synes at dette er et vanskelig tema, så er du ikke alene.

Dette er et tema som kan vekke mange spørsmål og mye frustrasjon, tro meg. Og det er helt riktig at vi kjenner på frustrasjon rundt dette.

Vi ønsker rettferdighet

Hvorfor finnes fortapelsen? Vi er skapt med et dypt ønske om rettferdighet. Du har sannsynligvis kjent på det hvis du ser fotballaget ditt spille, og du føler at dommeren dømmer urettferdig.

Ikke minst har du nok kjent på det når du leser om de forferdelige tingene som skjer i Syria, og om det IS gjør. Vi kan kjenne på det når vi møter forferdelige, uforståelige og urettferdige handlinger. Vi ønsker rettferdighet.

Den gode nyheten er at vi tror på en Gud som ikke ser forbi alt det vonde. Vi tror ikke på en Gud som forholder seg passivt til ondskapen. Vi tror på en Gud som skal dømme rettferdig. Hvis denne verden er alt vi har, og det ikke finnes noen Gud – ja da vil det aldri bli rettferdighet.

Vi har alle syndet mot Gud. Meg selv inkludert.

Bibelen forteller oss at det kommer en dag med rettferdighet. En dag da alt det vonde som har blitt gjort skal bli lagt på bordet. Gud vil dømme denne verden med rettferdighet. Gud bryr seg om det vonde som skjer, og det er godt å vite. Gud elsker denne verden, og han bryr seg. Han ser ikke forbi alt det gale som skjer. Det er en god ting.

Problemet er at vi alle har gjort vonde og dumme ting. Vi kan ikke dele menneskeheten i to og si at det finnes to typer mennesker; de gode og de onde. Saken er den at vi alle har syndet mot Gud. Meg selv inkludert.

Det gale vi har gjort har ikke bare sin betydning i hva vi har gjort, men også hvem vi har gjort det vonde imot. Bibelen forteller at når vi gjør gale ting, så gjør vi det mot Gud. Gud forholder seg ikke passivt til det gale jeg har gjort, og den urett jeg har gjort mot andre mennesker. Syndens straff er døden.

Jesus tok på seg straffen jeg skulle fått

Men så forteller Bibelen oss noe helt sjukt: Jesus tok på seg den straffen som jeg og du skulle fått. Ikke ved at vi gjør noe, men vi får den gratis – ved å tro på han. Det er noe Jesus har gjort, ikke på grunn av våre egne prestasjoner.

Gjennom tilgivelsen for det vi har gjort galt, kan vi få relasjon med Gud. Ikke bare i dette livet, men også i evigheten etterpå.

Om du tror på dette eller ikke, så vil jeg anbefale deg å finne ut av det. Det er tross alt snakk om evigheten, så det er en ganske big deal.

brenkee / pixabay

Dette frykter vi

Denne serien tar opp temaer vi frykter, og kan synes det er vanskelig å forholde seg til.