En kaffe?

En kaffe?

Daten er avtalt. Men hva skal dere egentlig finne på?

Dating

I denne serien får du lese om forskjellige perspektiv på dating.

Jeg har i en tidligere sak påpekt at det ikke er så farlig å be noen du har et godt øye til ut på en date. Når du likevel har bestemt deg for å spørre vedkommende ut, så dukker for mange et om mulig enda større hinder opp; Hva skal jeg spørre han/henne ut på?

Det er en date!

Dating blant kristne i Norge har vist seg å være så frustrerende affære for begge parter at det faktisk i disse dager er skrevet en masteravhandling på feltet.

Et av funnene som er gjort der (og som sikkert ikke kommer som en sjokk for mange), er at gutter og jenter tenker veldig ulikt omkring hva som betraktes som en date. For ordens skyld vil vi videre i denne saken forutsette at begge er innforstått  med at det er en date.

Arenaen

En mulig strategi for å få en god date, er at den foregår i kjente omgivelser. Hva mener jeg med det? Jo, du skal tenke deg om en gang ekstra før du ber en person med ut på tur i skogen med tenning av bål, hvis du egentlig ikke vet hvordan det fungerer.

Selvfølgelig kan en slik potensiell klein situasjon vendes til din fordel, hvis du er god på å ikke ta deg selv for høytidelig – og den utkårete ser det sjarmerende i det. Likevel vil en slik date fungere best hvis én eller begge er i omgivelser de kjenner. Kanskje ikke så dumt å gjøre en liten research på din utkårede.  Felles interessereområde som kan gjøres til en date?

Å være kreativ og be noen ut på ”arenaer” som er helt nye kan også være en strategi som funker. Hva med å be ut noen på en ishokcey-kamp? Eller et litt ”far-off”- museum?

Her spilles det på andre mekanismer enn det som ble sagt overfor med kjente omgivelser. Her er det ikke tryggheten til omgivelsene som skal være din suksess, men at dere sammen kan oppdage noe som er nytt for begge. I tillegg vil du oppleves som en spennende person, hvis du gang på gang har slike uventete forslag.

Kaffen

I studentmiljøene er det å ”ta en kaffe” i mange sammenhenger synonymt med å ta den første daten (her ligger nok en av de største kildene til misforståelsen nevnt i toppen av saken). Ingenting feil i å sitte på café og ta en kaffe, men kanskje er det en bedre løsning å ta den kaffen mens dere rusler rundt i byen?

Skulle det gå litt trått i samtalen, så kan du ta opp noe dere går forbi langs veien. Er du litt nervøs er det dessuten lettere å ha muligheten til å ha blikket på veien og ikke bare den andre. For det er ofte vanskelig å vite hvor mye øyekontakt man skal ha med den andre, når man sitter overfor hverandre.

Klassiker

Hva med den klassiske kinoen da? Du trenger ikke legge den helt død. Jeg vet om flere som har giftet seg og hvor kinodate var den første daten. Det kan være lurt å legge opp til at det er tid før eller etter til å faktisk bli litt kjent (siden det som regel er lite populært å prate under filmen).

Det viktigste har uansett skjedd: Du har bedt vedkommende ut på date, og fått et ja. Da vil du alltid være mer interessant enn de beste dating-omgivelsene.

Lykke til!

Dating

I denne serien får du lese om forskjellige perspektiv på dating.