Unådde i Norge – de har kommet til oss, er vi villige til å dele «Good News» om Jesus med dem?
I de 13 årene den muslimske kvinnen bodde i Norden var folk hyggelige og imøtekommende, men INGEN delte evangeliet med henne. Da måtte Jesus vise seg for henne i en drøm.
Jeg møtte en kvinne som var muslim og hadde bodd i et nordisk land i 13 år, da Jesus møtte henne i en drøm. Dette førte til at hun tok imot Jesus, ble en kristen og delte sin nye tro med alle hun kjente.
Konsekvensen er at hun i dag lever under drapstrusler og må bo på hemmelig adresse, mens hun fortsatt følger Jesus og deler evangeliet på nett med tusenvis av mennesker fra sitt eget folkeslag. For en sterk historie!
Ingen delte evangeliet med henne
Det som derimot er hjerteknusende er at hun forteller at i de 13 årene hun bodde i Norden var folk hyggelige og imøtekommende, men INGEN delte evangeliet med henne. Og i landet hun kom fra var nesten ingen kristne.
Det er mange mennesker fra den arabiske verden, Afrika og hele Asia, som aldri har hørt om Jesus. De vet ikke hvem han er.
Nå bor mange av dem rundt oss som flyktninger og innvandrere. Mennesker vi går forbi hver dag, som er våre studiekamerater og kollegaer.
I dag er det faktisk bortimot 300 000 mennesker i Norge som kommer fra et unådd folkeslag. Noen kommer fra land der det er nesten umulig å drive tradisjonelt misjonsarbeid.
I de 13 årene hun bodde i Norden var folk hyggelige og imøtekommende, men INGEN delte evangeliet med henne
Kjenner du en av de 44.000 somaliere eller 55.000 afghanere og iranere som bor i Norge i dag? Du trenger ikke å dra til utlandet for å drive misjon. Misjonsmarka har virkelig kommet til oss!
Hva gjør vi med det?
Jeg mener at det første skrittet er ønsket om å være til stede. I sommer møtte jeg ei jente med muslimsk bakgrunn som nylig hadde blitt kristen. Hun fortalte at i hennes trosreise var det viktig å kunne stille spørsmål om tro til en kristen venninne. Hun sa at den venninnen var den eneste kristne hun kjente.
Å høre det sjokkerte meg. Hvordan er det mulig at ei jente som bor i et europeisk land bare har én kristen venn?
Da måtte jeg stoppe og se innover på meg selv. Hvor mange muslimske venner har jeg? Hvor er det plass i min hverdag fylt med jobb, bibelgruppe, møter og kristne aktiviteter til å være en sånn venninne for noen med en annen tro? I hvor stor grad er jeg ikke bare villig, men også til stedet for å møte mennesker på tvers av ulik tro?
Hva gjør jeg og du med dette?
I 1. Peter 3,15 står det «Vær alltid klar til forsvar når noen krever dere til regnskap for det håp dere eier.»
Å være «klar til forsvar» er kanskje neste skritt når vi ønsker å nå ut til våre nye landsmenn. Norea Mediemisjon har utviklet en app kalt Good News medvandrer-appen som skal være en hjelp til å dele troen med våre nye landsmenn. Der finner du blant annet undervisning som kan hjelpe deg til å svare på spørsmål om den kristne troen i møte med islam.
I appen og på Spotify kan du også finne «Good News-podden» der vi har gjester som har mye å dele fra eget liv rundt en slik tjeneste. Du kan forvente å bli utfordret og inspirert!
Som f.eks. i episoden med tittelen Solgte huset for å etablere bofelleskap med innvandrere.
Eller Kristen tro i møte med islam, der vi blant annet samtaler om hvem er Muhammad i koranen og hva som er forskjellene mellom Jesus i bibelen og i koranen. Kanskje dette kan være en start for deg i dag?
Blir du med? Å være villig, til stede, og forberedt på å dele troen med andre, spesielt de fra ulike bakgrunner, kan bidra til å bygge broer og åpne dører for evangeliet. Og ikke minst, bli en god venn med en som ikke er så lik deg selv.
Du trenger ikke å dra til utlandet for å drive misjon. Misjonsmarka har virkelig kommet til oss!