The Regifter

The Regifter

Det kan være krise om du blir avslørt for å gi en gave du har fått videre. Men Gud har faktisk bedt oss om å gjøre akkurat det. Vi skal være «regifters».

Jeg er invitert i en bursdagsfest. Men dette med gaver er jo litt vanskelig. Det er i det hele tatt veldig mange grøfter man kan falle i.

Gaven bør være personlig og litt original, den bør se dyr ut (helst uten å være det), og den bør definitivt ikke være det samme som ble gitt i fjor. Også finnes det jo også noen ting man for all del ikke må gjøre med gaver. Da kan det gå riktig galt…

Verdens største ”regifter”-bevegelse

I en episode av tv-serien Seinfeld blir en mann avslørt når han gir videre en gave han selv har fått til noen andre. Og i Seinfeld-universet blir slikt fort til store skandaler, og den skyldige får raskt kallenavnet «The Regifter» – han som gir gaver videre.

 

Men selv om dette med «regifting» ikke falt i helt god gjeng hos Seinfeld-gjengen, har jeg skjønt at det er annerledes andre steder.

Troverdige rykter har nemlig fortalt meg at det i Japan faktisk har vært motsatt. Det er en ære hvis gaven din blir gitt videre, dette viser at de synes det er en kvalitetsgave, siden de vil gi denne videre.

Og som kristne har vi faktisk fått det oppdraget å være «regifters» – folk som gir en gave videre – enten det er populært eller ikke. Vi har jo selv fått verdens beste gave av Gud, nemlig frelsen (Ef 2,8), og denne har vi fått i oppdrag å gi videre.

Vi skal rett og slett være verdens største «regifter»-bevegelse, og (i tråd med god tradisjonell japansk skikk) gi denne gaven videre til de rundt oss.