«Si ikke at du er ung»

«Si ikke at du er ung»

– Alle som tror på Jesus kan vitne om han, og vi har ingen unnskyldninger, skriver Hanne Mustorp (26).

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra forskjellige perspektiv.

Jeg har gått i sandaler og burka-kjole på tørre, steinete stier. Sjalet setter seg fast i tornebusker. Sola steiker mens geiter, kameler og esler trasker forbi.Jeg har blitt kasta stein på mange ganger. Jeg har flydd alene til plasser der det ikke finnes turister, og blitt hentet av to biler og væpnede vakter.

Jeg har sittet på fortauskanten og snakket med ei jente på min alder med en liten bylt på fanget. Ei vaskedame på do har bønnfalt meg om å ta henne med som hushjelp. Jeg har stått på fortauet og bedt for en ung mann og familien hans i en flyktningleir. Jeg har sittet på taket og lest Bibelen mens 15 bønnetårn roper til Allah. Jeg har vært reiselærer i Øst-Afrika.

Skal du reise til Afrika?! Alene?!

Det er så  spennende å få oppleve hva Gud kan gjøre med livet mitt, så lenge jeg er villig til å si ja. «Skal du reise til Afrika?! Alene?!,» spurte folk da jeg fortalte at jeg hadde takket ja til å jobbe som lærer for NLM i Nairobi. De syns det var rart at jeg ville reise dit alene, uten å kjenne noen og uten å ha prøvd å være lærer i Norge først.

Jeg kom rett fra lærerskolen, og visste at det kom til å bli mye nytt å sette seg inn i. Nye folk, nytt land, nytt språk, ny kultur, ny jobbsituasjon. Alt var nytt, men det var spennende. «Også er du jo så ung!» Broren min sendte med meg en harddisk full av filmer, for det var vel ingen på min alder som jeg kunne leke med. Og det var sant – det var ingen på min alder, men jeg ble velsignet med gode venner fra 0-60 år som jeg ble veldig glad i, og som tok imot meg som et familiemedlem.

Hva er det vi ikke kan klare når Jesus er med oss?

Jeg var aldri  særlig urolig for å få venner, men alderen min fikk meg til å føle at jeg ikke var verdig tittelen misjonær. Lille meg som ikke hadde noen teologisk bakgrunn i det hele tatt. Jeg måtte slå opp i innholdsfortegnelsen for å finne frem i Bibelen. Kunne jeg være misjonær? Da sa Herren til meg: «Si ikke at du er ung! Alle jeg sender deg til, skal du gå til og alt jeg befaler deg, skal du tale. Vær ikke redd for dem, for jeg vil være med deg og berge deg,» lyder ordet fra Herren (Jer 1, 7-8).

Alle som tror på Jesus kan vitne om han, og vi har ingen unnskyldninger. Hva er det vi ikke kan klare når Jesus er med oss? Jeg kunne bruke yrket mitt til å jobbe i Guds rike, og det har vært en berikelse å se hvordan Gud kan bruke så mange forskjellige mennesker til å jobbe sammen for sin sak. Jeg er takknemlig.

Privat