”Sannheten om deg – er at du elsker meg”

”Sannheten om deg – er at du elsker meg”

At Gud elsker alle mennesker var en nyhet for mange av elevene på Hurdal Verk Folkehøgskole, da de startet i høst.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i.«Ut i Norge» er én av dem.

Hvert år sender NLM ung Vision-team til flere av de videregående internatskolene og folkehøgskolene sine.

For mange av elevene på Hurdal Verk Folkehøgskole var denne sannheten ukjent før de kom til Hurdal i høst. Heldigvis har skolen utrolig mange flotte lærere som hver dag viser elevene hvem det er de tror på og hvem det er de lever for. Sannheten er ikke ukjent for elevene lenger.

Siste helga i januar dro vi en gjeng fra Oslo opp til folkehøgskolen for å arrangere Vision. Vi stilte med vafler, leker, aktiviteter, snacks, møter, nattverd, forbedere og lovsangsband.

Margunn og Sven Morten Kjølleberg talte om tema sannhet – sannheter om hvem Gud er, sannheten om hvem som gir mennesket verdi, og sannheten om at vi er elsket av Gud.

En ekte misjonsmark

Margunn forteller gjerne litt om sin opplevelse av Vision. Grunnen til at hun valgte å takke ja til oppgaven som taler var at hun hadde hørt det var mange som ikke kjente Jesus på Hurdal, men at de likevel går på møtene. – Da tenkte jeg at dette er en misjonsmark, og et sted hvor vi har mulighet til å forkynne evangeliet til nye, sier hun.

Margunn kjenner flere av lærerne på skolen og vet at de har et brennende ønske om at flere skal skal ta imot Jesus, og at disse ville være der også etter at Vision var ferdig og kunne følge opp elevene. – Jeg tror oppfølging og relasjonsbygging over tid er avgjørende for at folk skal bli kristne og disippelgjort, og siden jeg tenkte at dette er mulig på Hurdal ville jeg være med å bidra inn i dette arbeidet.

– Jeg sitter igjen med å ha vært med på noe stort! Vi fikk lov til å snakke om Ordet om korset og at vi har en Gud som elsker oss og frelst oss, for mange ungdommer som ikke regner seg som kristne.

På de dagene vi hadde der oppe forstod alle vi som var med som ledere at det betydde mye at vi kom for å tilbringe en helg sammen med elevene, både gjennom møter og ved bare å være der. Margunn forteller videre – Mange av elevene lyttet virkelig til det vi sa, og flere som ikke gikk til nattverd tidligere, gikk til nattverd på nattverdsmøtet vi hadde. Det var sterkt å være med på.

En helg av betydning

Vi var mange ledere, og alle sitter med sine spesielle opplevelser fra Vision på Hurdal. Hver og en hadde gode samtaler med ulike elever, men alt i alt sitter vi med en opplevelse av at helga betydde noe for både oss og de.

Margunn forteller at hun husker spesielt godt ei jente som ikke er kristen, men som lærerne fortalte gikk på møter og er åpen for å lære. ”Når jeg tenker tilbake på Vision tenker jeg på henne. Jeg er ikke på Hurdal og har ikke mulighet til å være der sammen med henne på en vei mot en tro på Jesus, men jeg vet at hun har andre på skolen som bryr seg og som ønsker å fortelle om Jesus og lytte til hennes spørsmål og tanker.”

Til tross for at Vision bare er en langhelg med mye gøy, det beste budskapet i verden, og gode relasjoner – så er Vision et godt innblikk i hva vi tror på til de som ikke kjenner til det, og et friskt pust til de som kanskje er litt alene i troen.

Thea Solberg

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i.«Ut i Norge» er én av dem.

Hvert år sender NLM ung Vision-team til flere av de videregående internatskolene og folkehøgskolene sine.