På teamtur til Midtøsten under ramadan fikk Ingvild et nytt fokus på bønn

På teamtur til Midtøsten under ramadan fikk Ingvild et nytt fokus på bønn

– Fokuset på bønn har minnet meg på den gaven det er at vi kan få be om alt og for alle, skriver Ingvild Sagedal.

ungGlobal

I påska var jeg så heldig å få muligheten til å reise med ungGlobal til Midtøsten.

Etter ei uke på tur satt jeg igjen med en glede over både et godt fellesskap og mange gode opplevelser fra et nydelig land.

Naboene har ingen andre de kan spørre om tro

Vi fikk reise rundt i landet med en norsk, kristen familie som har valgt å bo og leve vanlige liv i dette landet. Hvis du ser bort fra temperaturforskjellen opplevde jeg at hverdagen deres minnet mye om en vanlig hverdag i Norge.

De har vanlige jobber, og bruker tiden i hverdagen på relasjonene de har til venner og naboer. Samtidig får de, akkurat som oss kristne her i Norge, være lys og salt i hverdagen for de menneskene de møter.

Én forskjell kan være at det er færre andre kristne i landet de bor i, og dermed har naboene og vennene deres der færre andre å stille spørsmål eller snakke om den kristne troen med.

Bønnen gjorde noe med mitt fokus

Vi reiste under ramadan, som er muslimenes “bønne-måned”. Vi fikk også ha fokus på bønn, og vi fikk be for både de menneskene vi møtte og de plassene vi besøkte.

Flere ganger fikk vi spørsmålet “Hvem har dere bedt for i dag?”. Det er et spørsmål jeg har fått ta med meg hjem i hverdagen, og som har blitt både en oppmuntring og påminnelse om å be for menneskene jeg møter i min hverdag.

Jeg fikk oppleve at bønnen gjorde noe med meg og mitt fokus. I Bibelen kan vi lese mange løfter om at Gud hører og svarer på våre bønner.

Fokuset på bønn har minnet meg på den gaven det er at vi kan få be om alt og for alle, både når og hvor som helst. 

Frelst av Guds nåde

Det var flere av oss som tidlig la merke til hvor vennlig og fredelig folket i landet var. Kanskje særlig under ramadan kan man se at det er mange som er dedikerte til sin tro.

Vi fikk høre at gode handlinger som å be, gi gaver og være gode mot hverandre betydde ekstra mye under ramadan. De tror at de gode handlingene er det avgjørende for evigheten.

I møte med denne troen ser jeg mer av hvor annerledes og frigjørende Bibelens budskap er. Et budskap om at vi er frelst ufortjent og av nåde, som Paulus skriver i Efeserne 2,8:

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.

Signe Rettedal

ungGlobal