Jesus i meg og meg i Midtøsten

Jesus i meg og meg i Midtøsten

– Det er ganske morsomt hvordan Jesus har andre tanker enn oss, sier Lotte Riska etter å ha vært på teamtur med ungGlobal til Midtøsten.

ungGlobal

ungGlobal er Misjonssambandet ung sitt misjonskonsept blant barn og unge i Afrika, Asia og Sør-Amerika.

I januar dro jeg og ni andre reiselystne og naive studenter til Midtøsten.

Klar for sol, selvsagt.
Klar for helomvending? Tvert imot.

10 nydelige dager tilbragte vi i landet langt borte, hvor vi fikk oppleve, erfare og smake på en helt fremmed kultur. Å smake fremmed mat og høre fremmed språk er eksotiske opplevelser. Marked, moske og hamburger.

Fins det dybde i det, da?

Jesus har andre tanker enn oss

Les også: Bli med på teamtur med ungGlobal

Det er ganske morsomt hvordan Jesus har andre tanker enn oss.

Jeg tenker sol, yeah.

Jesus tenker sol, relasjonsbygging, menneskemøter, menneskefrykt, gudsfrykt, jeg vil lyse opp veien foran deg og gi deg lengsler som vil utfordre og forsterke din karakter, yeah.

Livet med Jesus er uforutsigbart for mennesker som deg og meg og vi to. Nettopp av den grunn at Jesus har andre tanker enn oss.

«For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren. Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier og mine tanker høyt over deres tanker.» (Jeremia 55,8-9)

Det uforutsigbare livet med Jesus

Vi dro hjem. Jeg tenker på hva jeg har opplevd. Jeg reflekterer over forventningene jeg hadde i bagasjen på vei ned og sammenligner de med alt jeg fikk sett og hørt. Alt for lave forventninger eller tror jeg på en Gud som kjenner meg?

Det er vanskelig å forklare hvordan disse ti dagene i Midtøsten forandret mitt syn på misjon og livsstil. Derfor skal jeg ikke prøve heller.

Jeg vil heller slå et slag for roten til det hele; det uforutsigbare livet med Jesus.

Uavhengig av hva du bruker tiden din på, om det skulle være barnehagestudier, fotballtrening, kontorjobb eller friluftsliv, så vil jeg oppfordre til å investere i Bibelen. Både tid og penger. Og i en relasjon med Jesus da, men det tenkte jeg at du forsto.

Jesus, vær mitt nord og mitt sør, min øst og min vest.

Å kjenne Jesus, det gir livet dybde. Det gir en tur til Midtøsten dybde. Det gir en grå hverdag dybde. Og Jesus er akkurat der du er.

Jeg skal på ingen måte påstå at dersom du vil ha en dypere relasjon med Jesus bør du dra på jordomseiling. Men, dersom du kjenner Jesus og tror på hvem han er; så vil han bruke livet ditt til store ting. Du er skapt med en hensikt.

Jeg avslutter med en bønn:
Jesus, vær mitt nord og mitt sør, min øst og min vest.

Privat

ungGlobal

ungGlobal er Misjonssambandet ung sitt misjonskonsept blant barn og unge i Afrika, Asia og Sør-Amerika.