Hola Noruegos!

Hola Noruegos!

Que pasa? Endre og Bjørnar er på plass i Sør-Amerika som TeFT-volontører.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Les også: Drømmereisen, Ut i verden

En iskald januardag, grytidlig på morgenen, møter vi på hverandre på Stavanger Lufthavn. Vi er Endre Hovland og Bjørnar Aase. De neste fire månedene har vi fått lov til å reise som TeFT-volontører til NLMs land i Sør-Amerika. Vi er heldige!

Akkurat nå befinner vi oss i Sucre, som er hovedstaden i Bolivia. Det er rundt 300 000 innbyggere her og det ligger langt oppe i fjellene på ca 3000 meter over havet. Her er vi på sommerleir, eller bibelkurs om du vil. Klimaet her minner om en ordentlig god, norsk sommer.

Endre og Bjørnar sammen med nye, bolivianske venner.
Endre og Bjørnar sammen med nye, bolivianske venner.

På kurset er det 90 ungdommer mellom 15 og 25 år. Her får de en innføring i diverse bøker i Bibelen. Det er et stort behov for det her, for det er mange som ikke har så mye bibelkunnskap her. Hver kveld er det turnering i en utvalgt sport, før vi avslutter kvelden med møte, sang – og kanskje en talentkonkurranse til slutt.

Talentkvelden et litt annerledes en i Norge. Her skal en nemlig gjøre noe imponerende på kortest mulig tid! Vi vurderte å slakte 5 høner på under 2 minutter, men med hensyn til landets BNP valgte vi å droppe det.

Bleike, blonde og ballspill

Idrett er en viktig del av den nye hverdagen til Endre og Bjørnar.
Idrett er en viktig del av den nye hverdagen til Endre og Bjørnar.

De fleste bolivianerne vi har møtt, er utadvendte, sosiale og glade i å leke – noe som passer oss som hånd i hanske. Og som bleike utlendinger er det lett å komme i kontakt med folk. Med blondt hår, blå øyne og noen centimeter lengre på strømpelesten skiller vi oss ut fra mengden her.

Så på tross av variable og manglende spansk kunnskaper føler vi at vi bygger relasjoner og vennskap. Dagene nå går for det meste til spanskkurs og diverse idretter. Futsal, volleyball og basket er de store hittene i Bolivia om dagen.

Fascinerende, men også utfordrende

Flere av ungdommene her på leiren er barnehjemsbarn fra den bolivianske byen Cochabamba. Det er fascinerende hvor mye kjærlighet disse ungdommen kan vise, på tross av hvor mye vondt de har opplevd. De er bare fylt med Jesu kjærlighet på så mange måter NLM har vært med og stare tre kirker her i Sucre. Alle tre har et godt og trygt ungdomsmiljøet. Her ser vi virkelig fruktene av forbønn og givertjenste! Likevel gjenstår det mange utfordringer.

Bibelkunnskapen er liten, og mange blander kristendom med avgudsdyrkelse og andre religioner. Vi ønsker at norsk ungdom skal være med å be for Bolivia – be om at disse ungdommene skal få lære mer om Bibelen og hva som står der. Og be for misjonærene og deres livsviktige arbeid.

Privat

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Les også: Drømmereisen, Ut i verden