– Det mest egoistiske du kan gjøre er å ikke fortelle om Jesus

– Det mest egoistiske du kan gjøre er å ikke fortelle om Jesus

Dagens skribent gir svar på 3 vanlige argumenter for å ikke fortelle andre om Jesus.

Det mest egoistiske du kan gjøre, er å ikke fortelle om Jesus.

«Eh.. Det høres feil ut. Folk vil jo ikke høre om Jesus, så jeg forteller ikke om han. De er ikke interessert, så jeg lar de være i fred.»

«For så høyt har Gud elsket verden, at han gav sin enbårne sønn for at hver den som tror på han ikke skal gå fortapt men ha evig liv.»  (Joh 3,16)

Hva betyr det? Gud elsket meg så mye at han sendte Jesus, slik at de som tror på han skal få komme til himmelen. Supert! Jeg skal få komme til himmelen, for jeg tror på han.

Men hva med klassekameraten din, han som ikke tror på Jesus? Kommer han til himmelen? Er det viktig? Han vil ikke til himmelen, for han tror ikke på himmelen. Hva med venninna di, hun du forteller alt til, nesten. Er ikke Jesus viktig nok for deg til å dele med henne?

Du tror jo på Jesus og på himmelen. Hvis du tror på to utganger på dette livet, så kan du ikke la være å fortelle om Jesus. Din venn eller nabo eller hvem det nå er, kommer til å gå fortapt.

«Det går jo ikke an å snakke om Jesus hele tiden, da blir folk lei av meg og jeg får ingen venner. Pluss at det er litt flaut og jeg tør egentlig ikke.»

Noen mennesker står på gater og hjørner for å snakke om Jesus. Noen går fra dør til dør med sitt budskap. Noen har t-skjorter der det står ting som:

Good morning?
I just got out of bed.
Jesus has risen,
Now that’s something to talk about!

Gud skapte deg som du er fordi han ville ha deg slik og han ville bruke deg med de evner og egenskaper som du har. Han vil ikke at du skal endre deg. Men han vil bruke deg med de evnene du har, og du kan mye.

Hvis du har forstått hva Jesus gjorde for deg, så kan du faktisk ikke la være å fortelle andre om det.

«Vi kan ikke la være å fortelle om det vi har sett og hørt» (Apg 4,20) sa Jesu disipler på vei ut av fengsel, da de ble truet med videre fengsling.

«Men jeg er jo med å sender folk, jeg ber kanskje litt for de, og er ikke det i grunnen presten sin jobb?»

«Meg er gitt all makt i himmel og på jord, gå derfor ut å gjør alle folkeslag til disipler». (Matt 28,18)

Misjonærer er sendt ut for å fortelle andre om Jesus, men det betyr ikke at du er «frikjøpt» fra å dele troen din. Vi har alle et ansvar for å fortelle, misjonæren har bare fått beskjed av Gud om å fortelle i et annet land. Presten har ansvar for å bygge menigheten opp på søndager og å gjøre andre ting som skjer i kirka.

Vi skal alle (presten og misjonæren inkludert) dele Jesus med venner og naboer vi møter.

Jesus døde for deg, han ønsker å bruke deg til å fortelle om det, slik at ikke bare du kan komme til himmelen, men også din klassekamerat, din nabo og forhåpentligvis mange flere.

Det kan koste deg noen venner, det kan være ordentlig flaut, men hvis du er full av Jesus, så bobler det over. Da kan du ikke la være å fortelle om det du har sett og hørt.

Yuya Hata / Unsplash