– Det blir gravd to graver til begravelsen, den ene er din!

– Det blir gravd to graver til begravelsen, den ene er din!

Dette fikk "Becky" høre fra familien sin etter å ha blitt kristen. En norsk familie får være med å støtte henne og andre i en utfordrende kultur.

Misjon

Birgit har vært en tur i Afrika og møtt en nydelig familie som bor her. De vil gjerne peke på Jesus for et folk som ikke kjenner ham, og nettopp det skjer: mennesker kommer til tro!

Langs østkysten i Afrika bor det en norsk familie. Det bor nok flere norske familier langs kysten i Afrika, men ikke alle for samme årsak som denne.

I samtale med mora i familien, «Lise», forteller hun meg om alt det spennende som skjer med noen av menneskene de møter her. Mennesker som tilhører en annen religion, men som nå blir kjent med Jesus og konverterer til kristen tro.

Guds ledelse

Hun er så begeistret for det som skjer, og gir Gud all ære. For det er Han som legger til rette for hver eneste ting, mens de bare faller oppi det Bibelen setter ord på som «ferdiglagde gjerninger».

Hun forteller om ei dame, «Becky», som ble kristen like før de flyttet dit. I jula fikk de være med å døpe henne, og flere av hennes folkegruppe som ville forlate Islam og følge Jesus.

Dette er ikke en enkel prosedyre der du rekker opp hånda på et møte, og kanskje går til forbønn etterpå. For så å lese litt i Bibelen og kanskje fortelle et par venner at du har valgt å bli en kristen og leve like trygt som før.

Det blir to graver i begravelsen. Den ene er din

«Becky», som «Lise» kjenner, lever med drapstrusler mot seg selv og barna, fra hennes egne brødre. Første gangen var i forbindelse med en begravelse som skulle være i familien. Da fikk hun denne beskjeden etter de hadde hørt at hun var blitt kristen: «Det blir to graver i begravelsen. Den ene er din!»

«Becky» klarte å komme seg unna. Senere ble hun kidnappet og mishandlet, og fikk beskjed om at de skulle drepe henne dagen etter dersom hun ikke sa hvor barna hennes var.

Samtidig fikk hun kjenne Jesu fred og et løfte om at hun ikke kom til å bli drept.

Dagen etter klarte hun å rømme, og kom til ei dame som hjalp henne. Løftet fra Gud stemte.

Vi må tørre, vi må være frimodige!

«Becky» lever et liv i bølgedaler med frykt for familien, angrep og utrygghet som de mørke, dype dalene. De høye toppene er Jesus og frimodigheten og engasjementet hun har for å fortelle andre om den Sanne og Levende Gud. Selv sier hun: «Vi må tørre, vi må være frimodige!»

Hun har i dag noen små grupper med mennesker som hun snakker med om den kristne troen, helt i det skjulte. Det er så mange som vil høre om hvem denne Jesus er!

Må bare be og stole på Gud

Det er på mange måter utfordrende å gå sammen med disse nye troende.

Det er så mye de ønsker å gjøre, men ikke alt er så enkelt og selvsagt som her hjemme. Bare for å arrangere dåp måtte det mye planlegging til for at det skulle være trygt nok.

«Lise» og familien får være en ressurs, støtte og hjelp for nye troende i dette området. De får være et redskap for Guds misjon der de bor og jobber.

– Vi må bare be og stole på Gud, sier «Lise» om oppgavene og hverdagen de har.

De møter også hverdagslige plager som sykdom og slitenhet som deg og meg. Men de møter også de største gledene i livet, at andre mennesker får møte Jesus.

Inspirasjon til oss alle

Den prisen «Becky» og andre mennesker i dette landet betaler for å bli og leve som en kristen her utfordrer meg. Hvor mye koster det meg egentlig hjemme i Norge? De går i fra sin komfort og trygge familie, til avvisning og drapstrusler. Dette fordi de har fått et møte med den Sanne Gud, og villig tar dyre konsekvenser av det.

Vi er alle født i en kultur og et samfunn, noen blir i Norge og noen reiser til andre steder. Uansett hvor vi bor er målet, Ånden og oppdraget det samme:

Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.
Matt 28, 19-20

Birgit

Misjon

Birgit har vært en tur i Afrika og møtt en nydelig familie som bor her. De vil gjerne peke på Jesus for et folk som ikke kjenner ham, og nettopp det skjer: mennesker kommer til tro!