iTro-podden snakker om menneskehandel

iTro-podden snakker om menneskehandel

Menneskehandel skjer ikke bare ute i verden. Det skjer i Norge. I byen du bor i.

I den åttende episoden av podkasten har Sigbjørn og Bård besøk av Hanne Kristin Mythe fra organisasjonen A21, og Catharina Drejer i tankesmien «Skaperkraft» for å snakke om en av vår tid store utfordringer, nemlig Menneskehandel.

Menneskehandel er omfattende

Menneskehandel er sårbare mennesker som blir utnyttet av andre mennesker (ofte omtalt som «bakmenn») som utnytter de sårbare menneskene til å tjene penger for dem.

Menneskehandel kan se veldig forskjellig ut. Det kan være alt fra barnesoldater, organsalg, tigging, prostitusjon mm. Dette er ikke noe nytt, vi ser bare slaveri i en annen drakt. Det er snakk om slaveri i en moderne tid.

Når Gud kaller oss til å elske andre som deg selv så må vi være opptatt av den type problematikk.

Catharina Drejer og Hanne Kristin Mythe.

Kristne har et særlig ansvar

Catharina mener at som kristne må vi engasjere oss på grunnlag av at «Gud kaller oss til å elske andre som deg selv». Da må vi være opptatt av denne type problematikk.

Når alle gjør små ting kan vi være med å se en forandring

Vi kan også tenke litt gjennom hvordan tingene vi kjøper er produsert, og velge bort kjøp av varer og tjenester som er basert på urimelige arbeidsforhold, mener Catharina og Hanne Kristin.

På slaveryfootprint.org kan du sjekke hvor etisk din garderobe er.

Bård tok testen og fant ut hvor mange av menneskene som lager klærne i hans garderobe som regnes som slaver. Svaret vil forbause deg! Hør podkasten, og ta testen selv HER.

FN estimerer at det er omkring 27 millioner mennesker som i dag er offer for menneskehandel, og her er det i tillegg mye mørketall. I Norge ble det i 2016 identifisert 305 ofre, og det er bare toppen av isfjellet.

Vil du ha podkastepisodene automatisk lastet ned til din telefon? For iTunes trykk her , velg «abonner» -og vips så er det ordnet.

Bård Bøe