Magnus, Torstein og Lars-Ove inviterer lytterne inn i stua si til samtaler om tro og liv i iTro-podden

Magnus, Torstein og Lars-Ove inviterer lytterne inn i stua si til samtaler om tro og liv i iTro-podden

Breaking news: iTro-podden er tilbake! Hør første episode nå.

iTro-podden

iTro-podden lages av Torstein, Magnus og Lars-Ove, og spilles inn i stua deres i Oslo. Handler om tro og liv.

Når iTros podcast «iTroPodden» i dag gjenoppstår, er det med de tre kompisene Torstein Jørgensen (20), Lars-Ove Borstad (25) og Magnus Løvrød (21) bak mikrofonene.

Og nå inviterer de oss lyttere med inn i stua i kollektivet der de bor i Oslo, som de har ommøblert for å lage plass til et podcast-studio.

Tro og liv, med en lett tone

– Hvem er dere egentlig?

– Sånn helt overordna, så er vi tre kompiser, svarer Lars-Ove, – Tre kompiser som skal lage pod. Rett og slett. Og så håper vi at våre samtaler, og våre tanker og vår tro kan være til hjelp og bety noe for andre.

– Vi har lyst til å lage podcast retta mot ungdom, forsetter Torstein, – For vi har vært ungdom en gang, og vi er kanskje på en måte fortsatt ungdom. Og vi har lyst til å snakke om tro og liv, over en litt lett tone.

Inviterer lytterne inn i stua

– Så nå åpner dere rett og slett stua deres for de som hører på iTro-podden?

– Det gjør vi, sier Lars-Ove, – Vi tror jo at det vil gjenspeiles i poden, at vi har gjort det litt koselig i studio og tar med folk inn på vår arena.

– Jeg tror det vil reflektere i podcasten og, legger Magnus til, – At vi har en trygg plass der vi har våre daglige samtaler og gjør livet til vanlig, og at vi da kanskje kan klare å ha samme lette tone i podkasten. Det er jo det som er ønskelig.

– Så de som hører på får på en måte bli en del av gjengen for en liten halvtime iblant, fortsetter Lars-Ove, – Og forhåpentligvis blir det hyggelig å invitere folk inn i stua og vise at sånn kan en prat være.

Egen insta-konto

For dem som vil følge kompisene enda tettere, finnes det en egen insta-konto for iTroPodden (@itropodden).

Her legges det ut bilder og filmer fra innspillinger og livene deres ellers, det er også mulig å komme med innspill og kommentarer.

Vil utfordre, med positivt fortegn

Det er ungdom i 15-19-årsalderen som er målgruppa for iTro-podden, men de tre podderne legger ikke skjul på at det er lov for andre å høre på også.

– Vi ønsker jo ikke å sette en grense for å ekskludere noen, forklarer Lars-Ove, – Vi ønsker jo at alle skal høre på. Men vi har veldig i bakhodet at målgruppa vår er 15-19, og det er de vi primært ønsker å bety noe for.

Det er jo fint om man kan utfordre litt, med et positivt fortegn

– Hva håper dere folk skal sitte igjen med etter å ha hørt på iTro-podden?

– Vi ønsker jo at folk skal sitte igjen med et smil om munnen, sier Magnus, – Og at de generelt skal kjenne seg litt oppbygget etter å ha hørt, og gjerne med kunnskap om noe de kanskje ikke har hørt så mye snakk om før, og har fått litt innblikk i våre tanker og sånn.

– Også ønsker vi å gi litt nye perspektiver, sier Torstein, – Og det er jo også fint om man kan utfordre litt, med et positivt fortegn. At man kan sitte igjen og tenke litt over det man har hørt.

(Teksten fortsetter under bildet)

Håper på ikke-kristne lyttere

– Vi skal jo snakke om tro og liv begynner Magnus, – Men jeg håper jo samtidig at det kan være noe som ikke-kristne, eller ikke-troende, også vil høre på.

– Vi ønsker jo å snakke et språk som folk forstår. Alle er jo liksom ikke født og oppvokst i kirka, fortsetter Lars-Ove, – Og om podcasten kan være med å åpne opp for at folk som kanskje ikke er vant til dette her kan få en interesse, og kanskje forstå mer, eller få en lyst til å dykke dypere, rett og slett at folk skal få lyst til å bli kjent med Jesus, så er det ingenting vi heller vil!

En episode i uka

– Hvor ofte vil det komme nye episoder av iTro-podden?

– Vi er litt usikre, sier Lars-Ove, – Da vi starta, tenkte vi hver tredje uke. Men når vi setter oss ned bak mikrofonene og ser hvor fort minuttene går, og med tanke på at vi vil ha nokså korte episoder, så kan det hende vi ønsker å lage en hver uke faktisk. Men det får vi se litt.

– Men nå i begynnelsen blir det omtrent en episode i uka?

– Ja, svarer Lars-Ove.

– Jeg tror det, bekrefter Torstein, – Vi vil prøve på det ja.

iTro-podden

iTro-podden

iTro-podden lages av Torstein, Magnus og Lars-Ove, og spilles inn i stua deres i Oslo. Handler om tro og liv.