Ting å gjøre i sommer

Ting å gjøre i sommer

Hvorfor ikke la sommeren i år bli litt annerledes enn vanligvis? Her er noen tips til kreative ting å finne på. 

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Tips & trikser spalten hvor vi hjelper deg å karre deg gjennom den grå hverdagen.

Sommeren er endelig her! Kanskje du alt har planene klare for hva du skal bruke ferien til, eller kanskje du trenger noen tips. Her kommer en rekke ting som kan gjøre sommeren hakket mer spennende. Kanskje er det noe her som gir deg noe originalt å trekke fram for venner når sommeren er over.

Foreta en kåring av sommerens beste iskrem

For det første : Bruk tiden godt til å være sosial. Ikke bare med “gjengen” som du vanligvis ser, men bli gjerne bedre kjent med noen du ikke henger med så ofte. Skaff deg gjerne noen nye venner, kanskje gjennom en leir? Finn gjerne på noen nye sprell med venner eller familie. Lær et nytt brettspill, foreta en kåring av sommerens beste iskrem, eller organiser en papirflykonkurranse.

Alle er kreative , det gjelder bare å finne sin arena. Bruk sommeren til å utforske dine interesser og evner. Prøv noe nytt, start noen prosjekter som du ellers aldri har hatt tid til. Kanskje du er en av de som ofte får høre at du burde skaffe deg en hobby? Gjør noe med det! Gå på en brukthandel og finn noe å pusse opp eller bygge om. Du kan lære deg et nytt instrument, velg da gjerne noe som ikke alle kan (F.eks. tuba eller banjo). Lær deg å tegne og male, eller gå på youtube og lær deg å brette origami-figurer. Å kunne ta gode bilder er også greit å lære seg, slik at du har noen fine feriebilder å vise frem når sommeren er omme. Eller kanskje du skal lage en musikkvideo sånn som denne gjengen her?:

Få med deg noen venner og slå opp teltet ute i det fri

Ikke bare sitt  inne og se på fotball-vm og film, kom deg ut litt. Ta deg en tur til stranda for å bade eller spille beachvolley. Gå inn for å prøve noe nytt, f.eks. surfing, vannski eller wakeboard. Hvis joggeskoa har støvet bort i skapet, er det kanskje på tide å plukke dem fram og ta en joggetur eller to, eventuelt en sykkeltur i finværet. Det er heller ingenting i veien for en liten telttur. Få med deg noen venner og slå opp teltet ute i det fri, eller sov under åpen himmel. (Hvis du ikke gidder å reise på tur, ta det i hagen.)

Det er mye  prat om nyttårsforsett, men det er mulig å skrive ned noen forsett for høsten også. Sett deg noen mål i for skolearbeidet (men ikke tenk alt for mye på skole, det er jo tross alt ferie). Du kan også utfordre deg selv til å skaffe en ny garderobe, eller en ny sveis, vær litt kreativ (hår vokser ut igjen). Prøv noe ny mat, enten lag det selv, foreslå en ny rett for kokken i familien, eller spis på en eksotisk restaurant (gjerne også noe mer eksotisk enn kinamat).

Plukk opp en bok eller ti

Ikke la sommeren  gå forbi uten at du har trent hjernen litt. Plukk opp en bok eller ti, og les gjerne litt andre typer bøker enn hva du vanligvis gjør (Her er iTros tips til sommerlektyre). Du kan også lage deg en personlig bibelleseplan. Hvis du skal på ferie kan du gå inn for å lære deg et nytt språk så du kan briefe litt når dere ankommer feriedestinasjonen. Hvis årets ferie går til Karmøy er det ingen festbremst. Prøv å bland inn med de lokale. Å lære en ny dialekt kan være like stor utfordring som spansk, fransk eller dansk (som denne dialekten f.eks.).

Hva enn du  velger å finne på i sommer, finn på noe som du kan skryte av til venner i slutten av sommeren. Folk vil heller høre om den nye hobbyen din enn hvordan det har vært å ligge på stranda i syden. Og hvis banjo ikke var noe for deg, mist ikke motet, prøv noe nytt. La det bli en sommer med variert innhold.

Foto: photophilde @ flickr