Thor Haavik på Forræder: Fortalte historien om røveren på korset i beste sendetid

Thor Haavik på Forræder: Fortalte historien om røveren på korset i beste sendetid

Thor Haavik (30) ønsker gjennom sin reality-deltakelse å sette gode spor i andres liv.

Forræder

Fjerde sesongen TV2-realityen med kjendiser og går på TV i disse dager.

«24 deltakere møtes i det ultimate spillet om tillit. Alle er sammen med en de kjenner godt fra før. Noen får rollen som forræder. Klarer de lojale å avsløre dem før det er for sent? Hvem stoler du på, når du ikke kan stole på noen?» (Kilde: TV2)

«Farmen-Thor» ble kjent gjennom sin Farmen-deltakelse i 2020 og har siden vært aktuell med blant annet deltakelse i «Torpet», fast andaktsholder på «Plussord» og nå nylig programleder for programmet «Hendelsen som forandret Norge».

Les om mer om serien her: I år er det 1000 år siden det ble forbudt å sette barn ut i skogen for å dø

I skrivende stund er presten fra Loddefjord aktuell i den populære TV2-serien Forræder. Et spill som i stor grad handler om taktikkeri.

Så tror jeg Thor kanskje vil beholde kallenavnene «Farmen-Thor» og/eller «Farmen-presten», så jeg tror vi lar kallenavnet «Forræder-Thor» ligge for denne gang.

Vil ikke lyve

Til TV2 uttalte han seg at han ikke ville lyve i programmet og i første episode sa han at han ikke hadde lyst til å være forræder.

– Utgangspunkt inn i «Forræder» var et personlig resonnement: Et spill er et spill. Det er det samme i fotball. Der kan man ta en litt hard skulderpress eller takling, men jeg ville aldri gjort det utenfor banen, sier han til iTro og fortsetter:

– Likevel synes jeg det ville være kjipt å ha rollen som «Forræder» og skulle være den som lurte og tok ut andre. Det ønsket jeg ikke, så jeg er glad for at noen andre ønsker det, for ellers så kunne vi jo ikke ha spilt.

Thor har overlevd spillet så langt og har vært lojal fra starten av.

Farmen-deltakelsen

Det er ikke første gangen Thor deltar i TV2-reality og innrømmer at han har en liten baktanke med å delta i slike program.

– Rundt Farmen-deltagelsen kjente jeg mange kristne som jeg tenkte: «Det hadde vært helt fantastisk om … eller … fikk den muligheten. Fordi de ville representert troen til vakker inspirasjon og nysgjerrighet for det store publikumet som kommer til å se det», forklarer han.

De lojale har avslørt to av forræderne så langt. Klarer Thor og de lojale å avsløre nok en forræder i kveld? FOTO: Espen Solli / TV2

Han sier videre at da døren åpnet seg for han, hadde han et håp om at han også kanskje kunne bidra til noe slikt. Det var likevel ikke et enkelt valg for han å ta.

– Men jeg var likevel usikker og kjente på masse nerver. Stor støtte fra mine foreldre og opplevelse av Guds fred midt i «det skremmende store som lå foran» var viktig å kjenne på.

– Når så opplevelsen ble så fin, og det skjedde så mye sterkt trosmessig blant oss som var på Farmen, slik at det ble interesse rundt det jeg stod for, så opplever jeg det som en viktig ‘stemme’ å forvalte. At jeg har et ansvar for å forvalte ‘samfunns-stemmen’ jeg er blitt gitt, oppsummerer han.

Et kall

Han ser på muligheten til å delta i slike programmer som et kall.

– Det er ikke så mange som har den muligheten. Derfor kjenner jeg også på enorm takknemlig til mange, spesielt kristne, som bidrar til at innhold jeg slipper når lenger ut med at de backer, liker og deler. Å ta vare på og bruke den ‘stemmen’ jeg er blitt gitt anser jeg som er kall i livet eller rett og slett bare et forsøk på forvaltning av den muligheten jeg har fått, smiler han takknemlig.

Jeg er overbevist om at det finnes en lengsel hos mange

Les mer om Farmen-deltakelsen til Thor her: Thor Haavik ønsker å gi folk en livsgnist – også etter Farmen

Thor sier at han ønsker seg mer av kristne ‘stemmer’ som når bredt ut til mennesker som ellers ikke går til kirken og trekker frem Erlend Indergaard (Farmen 2022), Martin Hals Johannesen (Farmen 2023) og Vebjørn Selbekk (Farmen kjendis 2022) som gode eksempler på det.

Bibelhistorie i beste sendetid

Thor ønsker å være en slik stemme også i sosiale medier.

– Nåløyet for å nå bredt ut med tro i sosiale medier er ganske vanskelig. Dessverre er det gjerne det ekstreme som når langt. Men jeg er overbevist om at det finnes en lengsel hos mange, til å få tro i hverdagen og livet sitt, og da er ‘dørterskelen’ til sosiale medier lettere å krysse, enn å gå fysisk til kirken. Det ser vi jo blant annet med hvor langt Plussord når, forklarer han.

I rådsalen stemmes det over hvem som må forlate spillet og avsløre sin rolle. Overlever Thor rådsalen i kveld? FOTO: Espen Solli / TV2

Det jeg prøver å ha fokus på er det jeg tror er det største man kan gjøre i livet: Å sette gode spor

På Forræder i episode 9 var en av konkurransene et slags bibelsk Escape Room og Thor nyttet anledningen til å dele sin favoritthistorie fra Bibelen til sine lagkamerater – historien om røveren på korset.

Sjekk ut klippet på Thor sin Instagram-konto her.

Vil sette gode spor

Thor har mange baller i luften og må balansere mellom blant annet prestejobben, sosiale medier og TV-innspillinger. Uavhengig av hva det er som opptar bergenseren, er det én spesiell ting Thor har fokus på.

– Det jeg prøver å ha fokus på er det jeg tror er det største man kan gjøre i livet: Å sette gode spor. Som kristen ønsker jeg å bli brukt til å sette spor av tro, gode verdier og livsgnist.

– Det opplever jeg at både arbeid i kirken og på sosiale medier gir meg muligheten til. Jeg liker så godt versene i 1. Kor 10, og forsøker å leve etter dem, selv om jeg kommer til kort:

Men enten dere spiser eller drikker, eller hva dere enn gjør, gjør alt til Guds ære! La verken jøder, grekere eller Guds kirke få noe å utsette på dere! Selv prøver jeg på alle måter å komme alle i møte. Jeg søker ikke mitt eget beste, men alle de andres, så de kan bli frelst. (1 Kor 10 32-33)

Espen Solli / TV2

Forræder

Fjerde sesongen TV2-realityen med kjendiser og går på TV i disse dager.

«24 deltakere møtes i det ultimate spillet om tillit. Alle er sammen med en de kjenner godt fra før. Noen får rollen som forræder. Klarer de lojale å avsløre dem før det er for sent? Hvem stoler du på, når du ikke kan stole på noen?» (Kilde: TV2)