Sommerens 10 festligste aktiviteter

Sommerens 10 festligste aktiviteter

Begynner du allerede å bli litt lei av ferie? Fortvil ikke! Her er 10 festlige aktiviteter til deg som har litt for mye fri denne sommeren.

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Denne teksten ble originalt publisert juni 2015, og er gjengitt med forfatterens tillatelse.

Sesongene kommer og går. I denne omgangen kommer sommeren -forhåpentligvis.

Etter lange dager med skole og lekser, er det deilig å ha fri til å gjøre praktiske og aktivitetsfulle ting. Mange har sommerjobb, men når en går hjem derfra har en jo faktisk fri! Og det må nytes.

Dersom du ikke er videre oppfinnsom i øyeblikket, kan du her få noen tips til gøyale ting du kan gjøre i sommer.

1) Finn frem sykkelen

Lite roper sommer så høyt som en oppdagelsesferd på sykkelen. Det finnes ofte gode tips til turområder på kommuners hjemmesider – utnytt dem.

2) Gled mor og far!

Dette kan gjøres på mange måter. Tjenester, klemmer eller en dagstur. Gresset har en tendens til å vokse nå når sommeren kommer med varme og sol. Da må det jo klippes. Det kan være en kjedelig oppgave, men også morsom. Gjør det til en fest. Klipp gresset i et kreativt mønster. Lag en giga-smiley, «HEI» eller en blomst. Mor ser det nok fra vinduet og flypassasjeren på vei til Syden.

3) Finn en venn og lær dere synkronsvømming

Overskriften sier sitt. Her finner du inspirasjon:

4) Les en god bok

Å virkelig fordype seg inn i en god bok og leve livet til en karakter helt annerledes enn deg – det er en fantastisk sommeraktivitet, det. Gå på det lokale biblioteket eller sjekk ut Lunde Forlags nyeste utgivelser.

5) Ha en piknik

Finn frem et pledd og en koselig kurv i kjelleren, inviter med venner og deres venner. Avtal tidspunkt på en strand/eng/park, be alle ta med noe godt å spise og hygg dere i solen. Dersom det regner er dette fullt mulig å gjennomføre på et stuegulv.

6) Lag en smoothie

En smoothie kan nytes som en kjølende dessert eller som et forfriskende mellommåltid. Min favoritt om dagen er rask, enkel og deilig.

Du trenger:
– en blender
– 1 dl blåbær
– 1 dl bringebær
– 1 dl jordbær
– eplejucie
– limonade (sitron-juice)
– yoghurt
– havregryn

Og ca 5 minutter.

Blend – og voila! En frossen glede!

(For deg som ikke er så kjent i smoothieland: Mål opp bærene i et litermål, før du heller eplejucie opp til 4 dl-merket. Da har du 3 spiseskjeer med havregryn og 3 spiseskjeer med yoghurt på. Fyll opp til 5 dl med limonade (det gir en frisk, god smak), hell det over i blenderen og blend i vei).

7) Lag en film eller ha utekino

Eventuelt kombiner de to. Lag et fullt prosjekt med manus, scenehenvisninger og latter. Klipp og rediger. Rigg til i hagen med prosjektor og sofaer – vis for gjengen og familien!

8) Lag en grønnsakshage!

Er du grønnfingra eller ønsker å bli det? Da er det et knall prosjekt å lage en grønnsakshage. Dersom du bor en plass uten hage, kan du improvisere og lage til en åker i en palle snudd opp ned. Google det. Det er kult.

9) Kombiner to av verdens gøyeste ting – piñata og vannballonger

Lite lokker frem barndommens gledelig minner som tanken på en real vannkrig. Aller gøyest er det med ballonger. Og enda gøyere – vannballonger knyttet fast i en snor, som henger fra et tre. Slå dere løs!

10) Dra på leir!

Som leder eller deltaker! Leir er seriøst moro. Husker du selv hvor kule de eldre ungdommene var? Vær en av dem selv! Det er viktig å ha gode forbilder – både som barn og ungdom. Det kan virkelig gi noen masse om du er gira på å leke med dem en uke og bli kjent med dem. Og leir er jo fylt med masse Jesus, venner, latter. Det blir knapt bedre. Og søvnen i dagene etter en ukes rangling. Den er det noe helt eget ved.

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Denne teksten ble originalt publisert juni 2015, og er gjengitt med forfatterens tillatelse.