Oppgjør med egne fordommer da jeg leste bok av hipster pastor

Oppgjør med egne fordommer da jeg leste bok av hipster pastor

Nyeste bok av Judah Smith er ikke perfekt. Men den fikk meg til å ville lese mer i Bibelen.

Lest

Judah Smith – Jesus er…
Hermon Forlag, 2015
Kjøp boka her. 

Judah Smith er hovedpastor i City Church i Seattle, USA.

Å lese boken Jesus er… av Judah Smith ble først å fremst et oppgjør med egne fordommer for undertegnede. Noe jeg så absolutt har godt av til tider.

Justin Bieber-pastoren

Jeg hadde hørt om Judah Smith før jeg leste boken. Egentlig bare flott ord, men hva hjelper det når jeg viste at dette var mannen som var kjent som «Justin Bieber-pastoren». Hva slags pastor er du da, tenkte jeg? Når mannen i tillegg ser og høres ut som en hipster-konge som prøver litt for hardt, så var mine fordommer godt plantet i hjerterota.

Heldigvis førte lesningen av boken til et oppgjør med egne fordommer.

Judah Smith er hovedpastor i City Church i Seattle, USA. For noen år siden startet de en større kampanje over hele byen med bl.a. plakater med ordene: Jesus er…. Målet var helt enkelt at folk skulle tenke mer på Jesus. Dette resulterte videre i boken Jesus er…, hvor Smith helt enkelt skriver om hvem Jesus er.

– Boken gav meg lyst til å lese mer i Bibelen

Med stort engasjement, historier, humor og kunnskap formidler Smith helt enkelt Jesus. På en overbevisende måte viser han hvor glad han er i Jesus og bibelen, og OBS: det er smittende … Boken gav meg en lyst til å lese mer i Bibelen og om Jesus. En bok som gir den følelsen er ikke så verst.

Se: Her kan du se intervju på CNN med Judah Smith.

Bokens sterkeste side etter min mening når han beskriver Jesus som nåde. Han maler ut nådens enorme virkning på oss og vår totale avhengighet av den. Han formidler det klassiske kristne budskapet om at vi ikke kan redde oss selv, men er totalt avhengig av nåden. Han tar langt i fra lett på synden, men at nåden har seiret. Utfra det budskapet så maner han hele veien til å fokusere på gleden i nåden. Jesus er altså nåde og glede.

jesus-er-78446c93_prpage
BESTSELGER: Nyeste bok av pastor Judah Smith, Jesus er…

-Savner noe mer om Jesus sin hellighet

Det er sjeldent man leser en bok hvor vi er enige i alt eller synes forfatteren har fått med seg absolutt alle sider av en sak. Jeg savner f.eks. noe mer om Jesus sin hellighet og det kan bli litt mye happy klappy for min del. Det kan gå utover alvoret i synden (selv om Smith absolutt er innom det).

Les mer: Sjekk bokens egen nettside.

Men hovedbudskapet i boken går rett inn i hjerte mitt, at Jesus sin kjærlighet og nåde skal gjennomsyre livet mitt.

Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet meg av boken. Hva mine fordommer egentlig sa meg. Uansett sitter jeg igjen med en bok som formidler Jesus på en smittende måte.

Sjekk ut Jesus is___. Music Project på Spotify.

 

Screenshot fra videopodcast

Lest

Judah Smith – Jesus er…
Hermon Forlag, 2015
Kjøp boka her. 

Judah Smith er hovedpastor i City Church i Seattle, USA.