Kristin Horne

Kristin Horne

Knowing You er en kort, men svært hyggelig reise.

Du har kanskje sett navnet hennes før, eller hørt stemmen hennes – enten på noen av lovsangsplatene fra Impuls, eller på scenen i IMIkirken i Stavanger. Det er hun med den stillfarne, behagelige stemmen og de litt undrende, beundrende og bedende lovsangstekstene.

Nå er hun ute på egenhånd, med EP’enKnowing You. Og det er noe med denne lille utgivelsen som får deg til å slappe av og høre etter allerede fra før du trykker på play. Kanskje er det de duse fargene på det enkle coveret, eller at det er i papir, eller at mønsteret på selve cd’en matcher klærne dama har på seg på bildene – det er i hvertfall ingen tvil om at dette er Kristin Horne, og at det er i hennes hode, og i hennes forhold til Gud, vi skal oppholde oss de neste minuttene. Så da er det bare å trykke play, da.

Det blir 22,27 fine minutter.Knowing Youbyr på fem lovsanger, sunget med Hornes uskyldige, upretensiøse vokal, som samtidig har både dypde og ærlighet. Dette er sanger om takknemlighet over å få kjenne Jesus, og om hvor godt det er å ha Gud som grunnvoll og kilde til liv.

Why did I ever take your place?

Samtidig avslutter hun med en sang om å ville gi Gud mer rom i livet. «Stepping Down» avrunder ep’en med å innrømme at «My time is mine and I don’t let you use it, use it / I’m stepping down from this throne», før hun spør «Why did I ever take your place?». Og der slutter det. Med et spørsmål som vi alle inviteres til å svare på.

Knowing You er en kort, men vakker reise – en liten halvtimes meditasjon over Guds storhet og at det beste vi har i livet er Jesus. Kristin Horne er flott på Impulsalbumene, men sannelig er hun ikke enda bedre på egen hånd.

Foto: Eivind Horne

EP:
Kristin Horne – Knowing You
(2011)