«Et halvt år med Jesus» vil hjelpe med å etablere rytmer og rutiner i kristenlivet

«Et halvt år med Jesus» vil hjelpe med å etablere rytmer og rutiner i kristenlivet

Hanna Elisa Haraldsen forteller om den nye boka hun og Maria Celine Lundeby har skrevet.

Et halvt år med Jesus

Et halvt år med Jesus er boka som hjelper deg å finne en god rytme for hverdagstroen. Her får du ukeoversikter, leseplan og andakter, utfordringer og refleksjonsspørsmål – og god plass til å skrive alt det du har lyst til å fylle boka med.

Rytmer. Rutiner. Jeg vet ikke hvilke følelser de orda der bringer hos deg, men jeg ledes til å tenke på den gode følelsen av å gjøre seg klar til et nytt semester etter en lang ferie.

Rutiner i hverdagen

Vi har alle rytmer og rutiner i hverdagen vår – enten vi liker de eller ikke. Det kan være den faste kaffikoppen litt for tidlig på morrakvisten, rekkefølgen du kler på deg på, hva du har på nista, eller hvilken vei du tar for å komme deg til skolen.

Vi har rytmer og rutiner i hverdagen vår, og jeg tror det er ganske nødvendig, men har du tenkt over hvilke rytmer og rutiner du har i kristenlivet ditt?

Rutiner i kristenlivet

Jeg er avhengig av Jesus. Mitt liv med ham er pulserende og levende, samtidig som det er konstant og grunnleggende. Han er utgangspunktet for hele livet mitt. Han er en jeg kan be til, spørre om råd, synge til og takke i små drypp gjennom hele dagen.

Alt dette passer ikke inn i en timeplan, men jeg vet at for å kunne opprettholde en pulserende relasjon med ham, er jeg avhengig av å ha noen gode rutiner og rytmer i bunnen. Jeg må pleie relasjonen, på en måte.

Disse rytmene ser forskjellig ut fra sesong til sesong, og varierer avhengig av hvor jeg er i min reise med Jesus. Men det å prioritere tid til Bibel, bønn, fellesskap og nattverd er faste elementer.

Nærmere Jesus

Jeg trenger rytmer og rutiner i kristenlivet mitt som leder meg nærmere Jesus. Jeg trenger dem på de dagene det flyter greit, og det ikke koster meg så alt for mye å gjennomføre de, men jeg trenger de enda mer på de dagene det lugger litt mer.

Når bibellesinga blir gjort på trass, bønnene blir kortere, og det føles alt for tidlig å skulle møte andre mennesker klokka 11.00 er jeg totalt avhengig av å ha noen rytmer i bunnen som gjør at jeg leser selv om jeg ikke vil, ber selv om jeg ikke føler for det, og møter til gudstjeneste selv om det føles litt for tidlig.

Nettopp fordi jeg selv har erfart hvor verdifullt og viktig dette er, var det lett å si «ja» da Maria Celine Lundeby sendte melding i høst og spurte om vi skulle skrive ei bok sammen. Ei bok som forhåpentligvis kan bidra til vekst i kristenlivet, og hjelpe med å etablere en rytme og rutine som varer. Og nå er den her: «Et halvt år med Jesus»

Les i fellesskap

Vi håper den kan være et verktøy som kan hjelpe deg til å etablere nye rytmer i kristenlivet, utfordre deg, men mest av alt lede deg noen skritt på veien nærmere Jesus.

Så er det sånn at de aller fleste skrittene vi tar her i livet er enklere om man tar de sammen med noen. Derfor har vi laget en mulighet for deg til å lese «Et halvt år med Jesus» sammen med en god gjeng andre, fra 31. mai til 28. november.

I dette fellesskapet – mer konkret: «Klubben» – kan du i en Facebook-gruppe lese hva andre deler av sine tanker, bønneemner og spørsmål ut fra ukas tekst, og veldig gjerne dele selv også!

Maria Celine og jeg gleder oss, og lover at vi stikker innom live innimellom. Bli med!!! Har du spørsmål? Sjekk ut instagram-kontoen @ethalvtarmedjesus for mer info og påmelding, og send oss en DM dersom du lurer på noe!

Boken kan du finne her.

Privat

Et halvt år med Jesus

Et halvt år med Jesus er boka som hjelper deg å finne en god rytme for hverdagstroen. Her får du ukeoversikter, leseplan og andakter, utfordringer og refleksjonsspørsmål – og god plass til å skrive alt det du har lyst til å fylle boka med.