Jaci Velasquez – Diamond

Jaci Velasquez – Diamond

Multitalentet er tilbake med et variert og solid popalbum.

Hørt:

CD:
Jaci Velasquez – Diamond
Inpop Records (2012)

Jaci Velasquez, latino-crossover-kristenpopprinsesse. Ikke verdens mest catchy tittel, kanskje, men absolutt en som passer. Hun var en av de store kristenpopstemmene forrige tiår, men etter millioner av solgte prisvinnende album på både engelsk og spansk, turneer, filmer og et eget radioshow, tok hun seg en pause i 2008. Og nå er hun endelig tilbake – med både flere filmroller, ny plate og nytt plateselskap.

Og i motsetning  til mitt tafatte forsøk på å titulere dama er Diamond definitivt catchy. Plata er variert, oppløftende og ærlig, et resultat av å ha tatt et skritt til siden fra den travle popstjernetilværelsen de siste årene.

Det er tydelig at Velasquez har hatt tid til å tenke, få nye perspektiver og tilbringe tid i stillhet med Gud.

En plate om å vokse med Gud

For dette er  en moden plate. En plate om å vokse med Gud, oppleve hans storhet og gjenoppdage seg selv som et Guds barn. Diamond handler om å søke Gud, om å tjene ham i de små ting og vite at de er store i Guds øyne, om å stole på at det alltid er nåde og tilgivelse å få, og om selvbilde, å hvile i Guds kjærlighet og å ha den som fundament i livet.

Musikalsk sett er  dette kanskje en av Velasquez’ mest varierte plater. Her er alt fra tradisjonell lovsang, via jazzmomenter og pianodrevet visepop til elektro-influert rock, med en solid dose av damas latino-amerikanske bakgrunn – inkludert en låt på spansk.

En utforsking av Velasquez’ mange musikalske ansikter

Velasquez har alltid hatt en kraftig og vakker vokal, men viser her at hun har blitt enda sikrere også på det området. Hun tør å teste ut ulike stiler, som spenner fra klokkeklar popklang til Shakira-tendenser, samtidig som det nettopp er stemmen hennes som samler plata. For tross all variasjonen oppleves ikke Diamond som en oppstykket plate, men heller som en utforsking av Velasquez’ mange musikalske ansikter.

Diamond er, som  tittelen tilsier, mangefasettert. Og, om vi fortsetter bildet litt lenger, skinner den også. Eller kanskje det heller er troen på Jesus som skinner gjennom låtene. Diamond er kort sagt et solid album. Det er kristenpop på sitt beste, fra en av de beste.

Foto: Inpop Records