Frihet som forandrer

Frihet som forandrer

Det finnes det er god del bøker om misjon som er skikkelig kjedelige. Da er det fint å komme over bøker som denne.

Lest

Anethe Birkeli
Frihet som forandrer:
Beretninger fra Indonesia
Lunde Forlag, 2013
106 sider
Kjøp boka hoslundeforlag.no
Lesutdrag fra boka

Forfatteren sier selv om boka: «Guds frihet forandrer. Han vil løfte mennesker ut av frykt og maktkamp – og inn i et fullkomment liv etter døden.»

Gjennom historiene i  Frihet som forandrer er det dette som går igjen; Guds frihet forandrer.

Gjennom mange småhistorier gir boka noen innblikk i hvordan misjonslivet kan være i Indonesia

Jeg må innrømme  det; selv om jeg syns misjon er spennende, finnes det er god del bøker om misjon som er skikkelig kjedelige og lette å legge fra seg igjen. Da er det fint å komme over bøker som denne. Den både inspirerer og engasjerer gjennom å fortelle om misjon på en livlig og interessant måte.

Gjennom mange småhistorier gir boka noen innblikk i hvordan misjonslivet kan være i Indonesia. Det er det landet i verden som har flest muslimer i antall, og mange folkegrupper, språk og kulturer. Et variert land, og det gjenspeiles også i historiene. I et så sammensatt land, er det ikke rart at man som utlending kan få litt kultursjokk innimellom.

Kanskje øker interessen din for misjon etter å ha lest denne boka?

Det er ikke  bare solskinnshistorier. Ei heller bare regnværshistorier. Det er en misjonærs opplevelser, tanker og møter med ulike mennesker. På godt og vondt. Store og små utfordringer. Liv som forblir sånn som de allerede var, og liv som blir totalt forandret. I et land der det som oftest er dårlig vær, i følge forfatteren. «Alt som er varmere enn tretti grader, er dårlig vær.» skriver hun.

Tidligere Indonesia-misjonær Ola Tulluan anbefaler boka til både unge og eldre, til å lese på egenhånd eller til opplesning i misjonsgrupper. Jeg sier meg enig. Boka er bra skrevet på en enkel måte, og det gjør det lett å henge med for enhver. Kanskje lærer du noe nytt om Indonesia, eller om misjonærlivet? Kanskje øker interessen din for misjon etter å ha lest denne boka? For misjon er virkelig spennende!