Din guide til fullkommen UL-lykke

Din guide til fullkommen UL-lykke

For å lette på bekymringene, sette ord på følelsene og bearbeide inntrykkene dine har vi laget en forrykende guide til deg som skal på UL! 

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

UL er en kristen ungdomsfestival for ungdom som begynner tirsdag 29. juli i Kongeparken.

Før UL – Forberedelser

1. Det er viktig å være forberedt på alle mulige situasjoner. Øv inn UL-ansiktene (se illustrasjonene under), bruk gjerne litt tid foran speilet.
2. Øv inn synonymfraser til «Hvordan går det?»
– Har du det bra?
– Skjer?
– Og du da?
– What’s up y’all?
(Obs! Denne lista kan det være greit å skrive ned på en jukselapp.)

UL-ansiktene 

«Neimen, er du på UL?»

«Are you my future wife/husband??»

«Koselig å snakke, men jeg var faktisk på vei til…»

«Teologisk debatt!»

«Utrolig gode bibeltimer i år!»

nbsp;

Under UL

 

1. Gjensynsglede og hilserunde 

Første UL-dag er kommet og du står oppstemt og klar i innsjekkinga da du med ett hører lyden av ditt eget navn bli ropt over skuldrene dine. Tankene farer gjennom deg. For hvordan skal du egentlig håndtere denne situasjonen? Ekte eller påtatt smil? Og har dere egentlig savnet hverandre? Er det dags for ekte glede og tårer i øyekroken? Er det greit å spørre om gjentakelse av navn?

Heldigvis har du øvd inn de rette ansiktsuttrykkene. Her anbefales «Neimen, er du på UL?»-ansiktet, etterfulgt av en innøvd synonymfrase til «Hvordan går det?» før du runder av med «Koselig å snakke, men jeg var faktisk på vei til…»-ansiktet.

Er det andre til stede som du ikke har hilst på, kan dette var øyeblikket når hånden bør rekkes fram. Hils med et godt og fast håndtrykk, knip hardt og bestemt, men samtidig ømt og kjærlig.

2. Den store misforståelsen 

Hvis du er riktig så uheldig kan du komme ut for denne kinkige situasjonen: Du møter en gammel venn, sier takk for sist og gir vedkommende en god og varm klem, mens du lukker øynene og nyter den ukjente parfymen. Med ett innser du, til skrekk og gru, at du aldri i ditt liv har hilst eller utvekslet ord med denne personen, men kun har stalket han eller henne på Facebook. Da er den eneste måten å komme ut fra knipen med verdigheten i behold å gjøre følgende i riktig rekkefølge:

– «Koselig å snakke, men jeg var faktisk på vei til…»
-Len deg uanfektet tilbake
-Si synonymfrase 4
-Velg 1 av 2 ansiktsuttrykk:
1. «Koselig å snakke, men jeg var faktisk på vei til…»
2. «Are you my future husband/wife»

3. Unngå «UL-magen» 

Fiseforstyrrelser

Fiseforstyrrelse er en lidelse som 99,8 % av befolkningen vil oppleve én eller flere ganger i løpet av livet. Det kan komme av stress, mangel på mat, forelskelse, bråe bevegelser og muskelanstrengelser i rumpepartiet.

Lidelsen kan oppleves som svært smerte- full og for mange ydmykende. Kjennetegn på fiseforstyrrelser er: vond lukt, magestøy, dårlig stemning og ukontrollerbar rødming.

Har du vært på UL før er du kanskje kjent med begrepet «UL-mage». Dagene er lange, og magen kan bli utfordret på det drøyeste:

Du glemmer å spise, du får luftsmerter, fiseforstyrrelser (se faktaboks), sure oppstøt – listen kan fortsette i det uendelige. Ikke prøv et sekund å antyde at dette ikke kan by på problemer. Nattevake, konsentrasjonsproblemer under bibeltimene, ubehagelige forklaringsproblemer rundt lunsjbordet.

Den beste og enkleste måten å unngå disse problemene på er ved å spise regelmessig. Men det finnes andre råd også: Unngå store folkemengder, hold deg innenfor en 10 meters radius fra sanitæranlegget, tunngå bønner, erter, kål og egg. Drikk masse Biola for å holde en god bakterieflora i magen.

4. Den gode samtalen  

Det kan være mye fritid mellom møter, smågrupper, seminarer og aktiviteter. Dette kan være tiden du og en gjeng reflekterte venner samles til fellesskap og; den gode samtalen! Her er et utvalg samtaleevner:

Møtene: Vanvittig gode møter i år! (følges naturligvis opp med «Utrolig godemøter på UL!»-blikket) Men, hva mente egentlig taleren når han sa det han sa…? (Dra på deg en ”teologisk debatt.” And you’re good to go!)

Natten: Sovet godt? Ikke det? Sier du at det var en bjørkerot rett under teltet ditt som skapte søvnproblematikk da den gnagde seg opp i korsryggen og gav deg følelsen av å ligge på en spikermatte? Grusomt!

5. UL-flørten  

Ikke vær uærlig mot meg nå, kjære deg. Vi vet alle om din skjulte agenda. ULs solside, eller skyggeside for noen. Er du singel og er du på UL, ja, da er du klar for UL-flørten. Ved å følge enkle retningslinjer kan veien til blomstereng, søt musikk og oppdatert sivilstatus på facebook være kort.

  1. Vær målbevist: finn din utkårede! (men husk; vinn din ektefelle i hellighet og ære, ikke plukk en tilfeldig pære!)
  2. Dra på deg «Are you my future wife/husband-blikket».
  3. Velg inngangskommentaren med omhu (Her må situasjonen selvfølgelig sees an, men vi anbefaler på det sterkeste Synonymfrase 2).
  4. Vær interessant. Snakk om intelligente tema og bruk blikkene «Utrolig gode bibeltimer på UL i år!» og «Teologisk debatt» flittig.
  5. Book kirke til sommeren 2015.

Etter UL – Debrief

 

1. Nye venner? 

Når UL er over, og mens minnene fremdeles puster deg i nakken som en frisk sommerbris, kan det være greit å ta stilling til noen viktige spørsmål. Hvem skal du legge til på facebook og hvem skal du følge på instagram? Vi har laget en enkel oppskrift.

  • Gå inn på facebook og adde alle som har likt UL-siden (og har du ikke likt den selv, så liker du den seff!)
  • Gå deretter inn på instagram og følg alle som har lagt ut bilder med følgende hashtagger:

#ULformen2014 #ULmage #iloveUL #ULove #mybestULmemory #myULromance2014 #seeyouallatULnextyear #bjørkerotiryggenUL2014 #fullkommenULlykke

Følger du denne oppskriften har du potensielt skaffet deg over 5 000 nye venner. Ikke verst, for en liten ukes arbeid!

2. Reklamere for UL 

Med UL friskt i minne kan du lettere overbevise andre om at det er tingen. Da vil folk møte den friske gløden som fortsatt er i deg etter en feststemt uke. Hvordan reklamere for UL, spør du? Det er egentlig bare tre ting du trenger å huske på:

  1. Ikke nevn at du ble offer for UL-magen.
  2. Fortell om godt påfyll og kristent fellesskap

La dem vite at du skal dit neste år, og at det kommer til å bli helt episk.

Ill-foto:  UL arkiv
Foto ansikter: Thea Solberg