3 påskealbum å legge offline før hytteturen

3 påskealbum å legge offline før hytteturen

Disse albumene har forkynt påskens budskap for meg på en annerledes måte.

Selv om påskeferien ofte innebærer sosiale sammenkomster med familien — hytteturer, skiturer og andre turer — så blir det ofte litt rom for stilletid.

En mulighet er å fylle denne stilletiden med litt påskemusikk. Jeg har plukket ut mine tre favorittalbum til påske. Disse fungerer nok like greit nå i fastetiden som i påsken, men det er noen gode album å legge offline før du drar på hytta.

Jeg håper at disse tre albumene kan bidra til å forkynne påskens budskap for deg på en annerledes måte, slik de har gjort for meg.

The Brilliance — Brother (2015)

Dette albumet har jeg tidligere anmeldt for iTro. Det ble sluppet i starten av fastetiden i fjor, noe som neppe var tilfeldig.

Dette er et knakenes bra album som med fordel kan spilles året rundt egentlig. Det er en herlig dynamikk i sangene, og man sitter ikke igjen med en metthetsfølelse etter å ha hørt gjennom sangene, man vil hele tiden ha mer — og det er en god ting.

Albumet i sin sammenheng, er nærmest liturgisk bygd opp tekstmessig — sangene følger hverandre på en ekstremt god måte, slik det skal være i et konseptalbum. Tekstene handler om forsoning, men også om det kristne «broderfellesskapet» — derav albumtittelen: Brother.

Utrolig mange sterke tekster på dette albumet, tillat deg å reflektere skikkelig over dem når du lytter til dette albumet.

All Sons and Daughters — Season One (2012)

All Sons and Daughters er et band som lager meget behagelig musikk etter min mening.

Albumet Season One er en miks av EP-ene Brokenness Aside og Reason to Sing, og samler med det noen av deres beste låter.

Musikalsk sett er dette et meget behagelig album, og etter at du hørte på The Brillance i bilen på vei til hytta, så kan du sette på dette albumet når du sitter foran peisen på kveldstid. Med disse 15 sangene dekkes en hel del temaer, og slikt sett er det ikke like helhetlig som «Brother». Likevel er det en del helt fantastiske låter på denne plata. Topp tre for min del er: «Brokenness Aside», «I Am Set Free» og «Buried in the Grave».

Page CXVI — Good Friday to Easter (2014)

Av disse tre albumene, er det dette albumet som er mest direkte knyttet til påsken. Albumet er en direkte fortsettelse fra Lent to Maundy Thursday, et album rettet mot fastetiden.

Dette albumet derimot tar for seg påskebudskapet fra langfredag av — og oppsummerer det på enestående vis gjennom 8 fantastiske sanger. Dette albumet får bli stående som andaktsstunden på hytta, for her er det mye god forkynnelse.

Dette er det ferskeste tilskuddet i mitt påskemusikk-repertoar, men det kan fort bli et album som seiler frem som en favoritt.