«Troen er det som gir livet mitt mening»

«Troen er det som gir livet mitt mening»

Ulrikke Eikeri er Norges beste tennisspiller. Målet er å bli blant de aller beste i en av verdens aller største idretter.

Mitt Vitnesbyrd

Ulrikke Eikeri:

Født: 16.12.1992
Klubb: Nordstrand Tennisklubb. Ranker som nummer 311 i verden (per 1. april 2015). Var på 209. plass før hun ble skadet i fjor.

Tre treningsøkter om dagen. Over 20 turneringer i sesongen og på reisefot halve året. Ulrikke Eikeri har bestemt seg, hun skal gjøre alt hun kan for å nå verdenstoppen i tennis. Målet hun har satt seg er knallhardt. Det finnes nesten ingen idretter hvor flere kvinner satser rundt om på kloden.

Hun begynte å slå baller over nettet fordi storebroren gjorde det. Da var hun ni år.

– Jeg følte at jeg tok det ganske fort. Jeg har alltid vært ganske målrettet, og jeg tror alle barn drømmer om å bli verdens beste i det de holder på med. Jeg tenkte det egentlig med en gang, sier hun.

ELSKER Å SPILLE TENNIS

Da hun under fjorårets US Open (en av de fire største turneringene i verden) skadet lysken, var hun i ferd med å bryte inn blant de 200 beste i verden. Hun hadde vunnet flere turneringer i USA, og de rundt henne begynte å tro at hun endelig skulle klare det første, store målet, kvalifisere seg til en av de fire Grand Slam-turneringene.

Da lyskeskaden endelig var i ferd med å leges etter et halvt år, slo ryggen seg vrang. Dermed ble den ufrivillige pausen enda noen måneder lenger.

– Det er kjempefrustrerende å være skadet. Jeg merker når jeg er tilbake hvor mye jeg elsker å spille tennis.

TROEN GIR HÅP OG STYRKE

Selv om hun satser knallhardt på idretten, betyr den på langt nær alt i livet hennes. Når hun er hjemme i Oslo, og ikke er på reise rundt om i verden, går hun i Filadelfiakirken.

– Jeg har vokst opp i en kristen familie, og de siste årene har jeg gått i Filadelfia. Troen er grunnmuren i livet mitt. For meg er det troen som gir livet mitt mening, og det er den jeg bygger livet mitt på.

– Hvordan preger troen deg?

– Troen setter ting i perspektiv. Den gir meg håp og styrke til å takle medgang og motgang både på og utenfor tennisbanen. Det er der jeg har fått verdiene mine fra. Den preger det jeg står for og valgene jeg tar.

Hun har ikke noen store kristne idrettsforbilder selv, men har alltid syntes det har vært kult når noen av stjernene har en kristen tro.

– Jeg husker at Kaka (brasiliansk fot- ballspiller) hadde en t-skjorte med «Jesus loves you» på under drakten.

EN SJELDEN PRESTASJON

Nå håper hun at skadene er et tilbakelagt stadium.

– Jeg vet at jeg har det som skal til. Jeg må bare få kontinuitet i treningen, så kommer også resultatene. Jeg har prøvd å bevisstgjøre meg på en del ting og gjøre treningsopplegget så godt som mulig.

Klarer hun det tror tennisekspertene at norsk idrett kan få noe vi sjeldent har hatt. En deltager i de største tennisturneringene i verden.

Privat: Ulrikke Eikeri

Mitt Vitnesbyrd

Ulrikke Eikeri:

Født: 16.12.1992
Klubb: Nordstrand Tennisklubb. Ranker som nummer 311 i verden (per 1. april 2015). Var på 209. plass før hun ble skadet i fjor.