Takk Gud på grunn av eller på tross av

Takk Gud på grunn av eller på tross av

– Når vi takker Gud for alle ting Han har gjort for oss i oppturer, men også nedturer, vil noe skje i hjertene våre.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Hatt en bra sommer? Ja? Nei?  Sånn midt på treet? Uansett, jeg har bare lyst til å si deg noe, faktisk litt viktig, nå før sommeren avsluttes helt og vi går inn i en ny høst.

Kortvarige gleder

For det første – gi blaffen i om brunfargen ikke ble som den skulle, den ville falma fort uansett.

For det andre – slutt å plag deg selv med den «ideelle» sommerkroppen som du hadde håpet på som aldri kom, fordi det gjorde den faktisk – det var sommer og du hadde en kropp = sommerkroppen.

Takk Gud, og la det forandre hjertet ditt og menneskene rundt deg

For det tredje – ikke tenk på at sommerminnene ikke så såinstavennlige ut som du skulle ønske, minnene har en verdi selv om de ikke ble lagt ut på instastory.

Alle disse tingene er ting som egentlig ikke betyr noe, som er kortvarige «gleder» og som ikke skal ha noen definisjonskraft på hvem du er eller hvor bra du er. Nå er sommeren på hell – og en ny høst ligger foran oss. Og jeg vil minne deg og meg på å takke Gud for akkurat det.

Å takke Gud

Om sommeren ble akkurat slik du hadde ønsket – takk Gud for det.

Om sommeren ble alt annet enn du hadde sett for deg – takk Gud på tross av det.

Om du gleder deg til en ny høst, til en ny start – takk Gud for det!

Om du gruer deg og helst ville hatt sommerferie i to måneder til – takk Gud for at han vil være med, også til høsten.

Paulus takket under alle forhold. Han lovpriste Gud under de verste forhold. Dette er et forbilde for meg, og for oss jenter som ønsker å være jenter etter Guds hjerte.

La deg forandre

Når vi takker Gud for alle ting Han har gjort for oss i oppturer, men også nedturer, vil noe skje i hjertene våre, livene våre – og menneskene rundt oss vil merke det.

Start med å takke. Takk for det du fikk i sommer, takk for høsten som ligger foran og be om at Gud må lære deg noe nytti det du står i. Ikke begrens Gud til hva han kan gi deg, fylle deg med og overraske med.

Takk Gud, og la det forandre hjertet ditt og menneskene rundt deg, ikke fordi du presterer noe – men fordi du vender deg mot Gud i takknemlighet.

«Vær alltid glade, be uavbrutt, takk Gud under alle forhold! For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus». (1 Tess 5, 16-18)

 

 

 

 

 

UnSplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.