Spor av Gud

Spor av Gud

Sigrun-Oline kunne føle seg ubrukelig, men Gud ønsker å bruke henne i de oppgavene hun står i. Hun ser tilbake og ser at Gud har vært med henne. Hun håper vi kristne kan støtte hverandre til å vandre sammen i de nådegavene vi er gitt.

Mitt Vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

«Men Moses sa til Herren: Hør meg, Herre! Jeg har aldri vært noen ordets mann, verken før eller nå etter at du begynte å tale til din tjener. Jeg er tung i mæle og tung i tale. Men Herren sa til ham: Hvem har gitt mennesket munn? Hvem er det som gjør stum eller døv, seende eller blind? Er det ikke jeg, Herren? Gå nå du! Jeg vil være med din munn og lære deg hva du skal tale.» 2.Mos 4, 10-12

Herren har talt til Moses. Moses er blitt bedt om å gå for å fri Israelsfolket fra Egypt, men Moses vil ikke. Han mener han ikke har det han trenger for oppgaven og ber Gud om å sende noen andre. Nei. Gud har valgt Moses, og det er Moses som skal gå, men Gud ser til Moses’ bønn og sender Aron med han.

Jeg kan jo ikke

Hvor mange ganger har ikke jeg tenkt «Nei, dette kan ikke jeg ta meg av. Dette får bli en annens oppgave.» Jeg tror ikke jeg kan klare det.

Om det er praksis, frivillig eller jobb så har jeg mange ganger tenkt at denne oppgaven mestrer jeg ikke. Jeg har ikke det som trengs. Jeg tenker at det er umulig og jeg kommer bare til å dumme meg ut og gjøre feil. Jeg er alltid spent på tiden som kommer, og ofte gruer jeg meg fordi jeg ikke har kontroll på fremtiden.

Kommer jeg til å finne meg jobb? Bor jeg på et nytt sted? Trives jeg med det jeg gjør? Og ikke minst; er jeg der hvor Gud vil ha meg? Jeg ønsker å være et ekte Guds barn og gjøre etter Hans vilje. Men hvordan vet jeg at det vil skje?

Sporene

Jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe, men en ting vet jeg: når jeg ser tilbake på livet mitt å ser jeg spor av Gud. Han har ledet meg og vist meg veien. Han har ført meg her jeg er i dag og vil vise meg veien videre. Han har gitt meg bønnesvar og han har vært trofast. Hva jeg enn har funnet på og gjort som har ført meg på feil vei, så har Gud hentet meg inn igjen og satt meg på riktig vei.

Så neste gang du blir spurt om å gjøre en oppgave eller skal gjøre et viktig valg, henvend deg til Gud. Han vil så gjerne hjelpe deg å bruke deg i sin tjeneste. Gud ønsker at du skal bære åndens frukt og bruke din nådegave slik at andre kan få høre om han, eller se hans gjerninger gjennom deg.

Ære Gud

Moses ville ikke gjøre som han fikk beskjed om, men han gikk likevel med støtte fra Aron. Tenk om vi kunne støtte hverandre på samme måte og vandre i den nådegaven vi har fått! Tenk for et vitne vi kan få være for alle andre hvis vi holder oss til Guds ord og tar det på alvor. Tenk å få ære Gud på den måten!

Privat

Mitt Vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.