Søker du bekreftelse på måter som kan såre andre?

Søker du bekreftelse på måter som kan såre andre?

Å bruke andre for å få oppmerksomhet, enten fysisk eller psykisk, er ikke greit.

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.

Har du opplevd at du fikk oppmerksomhet av en gutt eller flere?

Det er en god følelse. For vi søker alle etter bekreftelse fra de rundt oss. Og det kan være særlig tilfredsstillende å få bekreftelse av noen av det motsatte kjønn, og av noen som ikke «må» bekrefte deg fordi de er vennen eller mammaen din.

Holde dem på kroken

Når man merker at noen viser interesse, kan det være at man blir fristet til å «holde dem på kroken» selv om man egentlig ikke vil at det skal gå særlig langt.

Kanskje får man oppmerksomhet fra noen som man vet det er helt uaktuelt å ha et seriøst forhold med, kanskje fordi man selv ikke er så interessert i han eller fordi man ser at han ikke deler samme livssyn og drømmer for livet, og at det derfor er uaktuelt.

Likevel, selv om man vet det ikke skal føre noe sted, flørter man kanskje litt, sender noen signaler eller opprettholder kontakten for at han skal opprettholde interessen.

Jeg tror ikke det er så lurt.

Hva så?

Kanskje høres det ekstremt ut å ikke kunne ha det litt gøy og flørte litt med noen selv om man ikke er interessert i noe varig?

Det er jo bare for gøy.

På samme måte som man kan svipe litt på tinder for å se hvor mange kjekke folk som vil like meg. Og chatte litt med noen der uten at det er noe seriøst. Hva så?

Hva er problemet?

Problemet er at hvis man leder an til noe man ikke er klar eller villig til å fullføre, bruker man gutten som et middel for å oppnå oppmerksomhet og god selvfølelse.

Det er en selvsentrert og kynisk måte å forholde seg til andre på, men ofte merker vi det ikke selv for vi er så hjernevasket av samfunnet til å tenke at det er helt normalt (for å bruke et sterkt ord).

Men som kristne kan vi få ha en annen standard enn samfunnets. En standard som setter hvert enkelt menneske høyt.

Ikke imot flørting og romantikk

Dette er forresten ikke en advarsel mot flørting og romantikk i seg selv. I noen kristne kretser blir dette dratt for langt slik at man mister friheten og frimodigheten til å flørte i det hele tatt – også med noen som kan være aktuelle. Det er ikke meningen.

Men jeg tror det er størst sjanse for at vi blir dratt andre veien – av den sekulære verden som sier at det bare er å flørte med alt som kryper og går; du trenger ikke se noe varig i sikte for å kunne flørte. By på deg selv! Test ut ting! Vær utforskende! Det er bare gøy! Nyt at du er ung og fri!

Det å bruke andre for å få oppmerksomhet, enten fysisk eller psykisk, er ikke greit.

Men det er ikke rett å leke med andres følelser, og med viten og vilje gi falske forhåpninger.

Det å bruke andre for å få oppmerksomhet og bekreftelse, enten fysisk eller psykisk, er ikke greit. Det er egoistisk og korttenkt.

Ikke led folk an til noe du ikke er interessert i å fullføre.

Ikke misforstå meg. Du skal ikke være redd for å vise interesse for noen selv om du ikke ser bryllupsbildet av dere to helt klart for deg. Ofte må man gi det litt tid før man finner ut av om det kan bli noe eller ikke. Og flørting er en naturlig del i denne prosessen.

Sjekk motivene

Men sjekk motivene dine neste gang du sveiper på tinder for å se hvilke kjekke gutter som liker deg tilbake. Eller når du holder chatkontakt med noen som egentlig ikke er relevant for et langvarig forhold. Eller når du kler deg for en fest eller legger ut bilder på sosiale medier.

Hva ønsker du egentlig å oppnå?

Og er det noen som blir brukt som middel for at du skal få bekreftelse?

 

Aimee Whitmire / Lightstock

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.