Ikke la egoisme være utgangspunktet for sex, forelskelse og kjærlighet

Ikke la egoisme være utgangspunktet for sex, forelskelse og kjærlighet

Med Jesus som forbilde skal vi elske vår kone med en selvoppofrende kjærlighet.

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.

Vi lever i en kultur som ofte holder frem sex og samliv som de nærmest ultimate målene for å oppnå lykke i livet. Gjennom filmer og serier blir vi fôret med fengslende kjærlighetshistorier hvor det meste er fryd og gammen (eller at det iallfall blir det til slutt).

 

Jakten på lykke

«Når jeg endelig får være sammen med den jeg forelsker meg i, da blir livet straks fullkomment! Den andre personen kan gjøre meg lykkelig og jeg kan gjøre den andre lykkelig, iallfall så lenge jeg kjenner på følelser.»

Kanskje setter jeg dette på spissen, men vi har lett for å tenke i disse banene. Som syndige mennesker er vi så tilbøyelige til å tenke på oss selv; jeg må vel kunne leve ut min seksualitet slik jeg føler for? Jeg må vel kunne bli sammen med noen for at det først og fremst skal gagne meg? Kvinnen ble jo skapt for mannen, eller?

Nei, dette er noen av mange ting i livene våre som avslører at vi er ufullkomne mennesker som desperat trenger Jesus som frelser! Det gjelder alle mennesker, også deg!

 

Nytt mål i livet

…for alle har syndet og mangler Guds herlighet. Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus.
Rom 3,23-24

Dette er et fantastisk budskap! Ved å tro på det frelsesverket Jesus gjorde på korset er du rettferdiggjort av Hans nåde!

Når det blir åpenbart for oss, så er ikke lenger sex og samliv de ultimate målene i livet. Å få ta del i Guds nåde er så mye større! Det skjønte blant andre Paulus, som aldri ble gift. Vi vil aldri hevde at verken hans eller Jesus sitt liv var noe som helst mindreverdig fordi de var single.

 

Forbered deg nå

Samtidig er det slik at de fleste av oss blir gift i løpet av livet. Kanskje er det noe du drømmer om og har tenkt mye på, eller kanskje det er så fjernt at du ikke har reflektert noe som helst rundt temaet.

Uansett kan vi begynne å forberede oss nå! Paulus skriver en tydelig instruksjon spesifisert til oss menn:

Dere menn, elsk konene deres, slik Kristus elsket kirken og ga seg selv for den
Ef. 5,25

La Jesus prege deg og ditt hjerte, for dette klarer du ikke selv!

Jesus blir ikke bare trukket frem som frelser, men også som et forbilde for oss. Vi skal elske vår kone med en selvoppofrende kjærlighet som ikke søker sitt eget beste! Det er radikalt annerledes enn hva vårt ego vil!

Dette makter vi ikke å gjøre fullkomment, det trengs mye tilgivelse i et ekteskap, men la det være et mål! La Jesus prege deg og ditt hjerte, for dette klarer du ikke selv!

Begynn med målet allerede nå. Få deg en medvandrer som kan ansvarliggjøre deg og hjelpe deg både i vandringen med Jesus og på veien mot et eventuelt ekteskap.

 

Bibeltekstene er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

Unsplash

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.