– Sex er en god ting

– Sex er en god ting

Ingrid er singel, men er allikevel bestemt. Hun vil ikke ha sex med den kjæresten hun en gang får. - Jeg tror Gud har sagt det for å beskytte oss, sier hun.

Sex & Sånn

Sex & sånn er spalten hvor vi tar opp spørsmål rundt for eksempel seksualitet, forelskelse og forhold, på et bibelsk grunnlag.

– Jeg tenker at sex hører til ekteskapet. Det er det nærmeste du slipper et annet menneske inn på deg. Det er det siste steget. Når du har gitt det, har du gitt alt, sier Ingrid Øygard (20).

Hun tror sex er noe veldig bra, men også noe sårt, noe veldig personlig, og ikke noe du skal hoppe på altfor fort.

– Hvorfor har du denne holdningen til sex?
– Mange tror jeg mener det jeg gjør bare fordi jeg er kristen. På en måte er det jo sånn, for det er utgangspunktet for alt jeg mener, men det med sex trenger ikke bare forsvares med at det står i Bibelen.

Jeg tror ikke Gud gir oss lover, bare for å gi oss lover. Jeg tror Gud har sagt dette for å beskytte oss. Det er logisk, og jeg ser så mange som blir såra, og som ønsker at de ikke hadde hatt sex da de gjorde det. Det er verdt å tenke over det som faktisk står i Bibelen, sier hun.

Det er viktig å prate åpent om det i et forhold

Ingrid vet at  det kan være vanskelig å vente når du er veldig glad i en person, og føler deg tiltrukket av han. Hun tror to ting er viktig da:

1)  Å ha bestemt seg for hva man mener på forhånd.
– Hvis du ikke har tenkt gjennom det vil du kanskje komme opp i en situasjon hvor du plutselig har gitt mer av deg selv enn du egentlig ville. For å beskytte seg selv, er det viktig å ta stilling til det.

2)  Å snakke sammen.
– Det viktig å prate åpent om det i et forhold, ikke bare om at vi skal vente, men også om at det er vanskelig. Spør hverandre hva dere tenker, da får du vite hvilke situasjoner den andre syns er vanskelig.

Hos Gud får vi styrken vi ikke alltid har selv

– Har du noen tips og triks på lager?
– Når du er i et forhold er det en fordel om dere har samme holdningen til sex. Det blir vanskelig med en gang hvis dere er uenige. Men kan være vanskelig når man er enige om å vente også. Da handler det om å ikke sette seg selv i situasjoner der det blir ekstra press på det. Ikke være mye alene hjemme i huset for eksempel.

Ingrid syns ikke  alltid det var lett å snakke høyt og åpent om hva hun tenkte om sex, men nå har det blitt lettere.

– Jeg har tenkt gjennom hva jeg står for, og er trygg på standpunktet mitt, da er det ikke så vanskelig å snakke om det. Sex er en god ting, det er kjempefint, men også personlig og várt. Man må tenke på å beskytte seg sjøl når det er så mye sexpress. Også må vi be over det. Det er hos Gud vi får styrken vi ikke alltid har selv.

Privat

Sex & Sånn

Sex & sånn er spalten hvor vi tar opp spørsmål rundt for eksempel seksualitet, forelskelse og forhold, på et bibelsk grunnlag.