Se eller glo

Se eller glo

Å bli sett på er godt, å bli glodd på er vondt.

Guttesnakk:

En gang i måneden er detguttesnakk med Hans Arne Sanna her på iTro.

Like ofte blir detjentesnakk, med Elisabeth Ludvigsen.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre Hans Arne eller Elisabeth om kan du sende en epost tiliTro@nlm.no, såsetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!


Denne måneden er  kropp tema på itro.no. Ikke dumt, kropp er viktig. Jeg for eksempel er jo strengt tatt en kropp. Bein, armer og hode. Alt dette er meg. Skapt i Guds bilde. Ganske bra egentlig, at Gud skapte meg med en kropp som er både vakker og smart.

Så har jeg  også en kropp som liker andre kropper. Kroppen min blir tiltrukket av andre kropper, synes andre er vakre og kan kjenne at jeg blir tiltrukket. Ganske så genialt.

Tenk om jeg  en dag skulle gifte meg uten å kjenne meg tiltrukket av min kone. Hvordan hadde det føltes? Jeg ville ikke klemme henne eller ta på henne. Da er noe feil. Det er viktig å kjenne at man er tiltrukket av den andre.

Du har helt sikkert sett på ei jente og kjent på tiltrekkingen eller seksuelle følelser

Så var det  dette med før man var gift da. Du har helt sikkert sett på ei venninne eller ei jente og kjent på tiltrekkingen eller seksuelle følelser. Gjerne gode følelser. Så kommer Jesus og å dreper hele gleden: ”Den som ser på en kvinne for å begjære henne, har allerede begått ekteskapsbrudd med henne i sitt hjerte” Matt 5, 28.

Hva betyr dette?  Synder jeg hver gang jeg ser på ei jente? Dette er viktig. Dette verset betyr ikke at du har syndet vis du blir betatt av en annen eller får seksuelle følelser. Ordet begjære er sterkere enn som så. Å begjære noen handler om å dyrke disse følelsene og at man lar følelsene få dyrke tankene og adferden din.

Å bli sett er godt, glodd på er ikke godt

La meg ta  et eksempel. Å bli sett på er godt, å bli glodd på er vondt. Det er forskjell på å se på ei jente, tenke at hun er pen og at man blir betatt av henne, enn å glo på ei jente og ha lyst til å grafse på henne. Å bli sett er godt, glodd på er ikke godt. Berøring kan være godt, grafsing er ikke godt.

Gud tilgir oss  når vi begjærer noen og dyrker begjæret, samtidig skal også vår bønn være at vi skal se og ikke glo. Gud har skapt oss alle som vakre mennesker, som vi kan bli tiltrukket av.

Vi skal dyrke  skjønnheten i Guds skaperverk, ikke misbruke det med å dyrke begjæret. Vi gutta har et like stort ansvar som jentene til å gjøre nettopp det.

Ill.foto:  Dimitry Fadeev on flickr