MOTSTAND MOT BIBELKAMPANJE!

MOTSTAND MOT BIBELKAMPANJE!

iTros bibelsatsing møter sterk motstand. Sterke krefter er satt i sving for å få slutt på bibellesingen.

Tema

Tema for iTro i april er "Boka med stor B". I april handler alle sakene på iTro om Bibelen.

Den 22. april starter bibelkampanjen "100 dager med Bibelen", der vi sammen leser oss gjennom 100 sentrale bibeltekster i løpet av de 100 dagene fram motsommerens UL.

De siste dagene har hundrevis av ungdommer over hele landet samlet seg på internett for å gjennomføre et eksperiment: De leser Guds ord. I 100 dager, frem til slutten av juli, vil alle som ønsker kunne motta en daglig bibeltekst direkte i newsfeeden sin på Facebook, som de så kan lese, kommentere, diskutere eller bare ”like”.

Initiativtakerne er begeistret  og tror store ting kan skje når unge mennesker bruker tid på Guds levende ord, slik de nå gjør.

Men det er slettes ikke alle som lar seg rive med. iTro har fått bekreftet fra sikre kilder at sterke krefter i samfunnet motsetter seg slik ungdommelig eksperimentering, og motkampanjer vil lanseres i alle tilgjengelige kanaler over de nærmeste dagene.

Driver stor aktivitet i alle lag av befolkningen

Så langt som  iTro kjenner til, kan hovedmengden av motstanden spores tilbake til en svært gammel og innflytelsesrik gruppering. De har høytstående kontakter og en historie spekket med mektige stormenn, konger, krigsherrer og andre velstående samfunnstopper, men driver stor aktivitet i alle lag av befolkningen. Det ryktes at grupperingens lederskap kan spore sine aner tilbake til en eldgammel, vanæret fyrsteslekt.

Gjennom historien har grupperingen, og ikke minst dens dominerende, mektige leder, gjort seg bemerket på mange og markante vis, men de siste årene har dens europeiske avdelinger foretrukket indirekte maktbruk. De er i dag kjent for å være svært diskré, men innehar like fullt enormt sterk innflytelse.

Nå har altså  grupperingen, som er kjent under mange navn, sett seg lei på den nylig oppstartede bibelkampanjen, som de frykter vil svekke deres evner til å rekruttere nye medlemmer i de yngre generasjonene.

Vil jobbe overtid for å motvirke bibeltekstenes innflytelse

Følgelig er grupperingen, som for øvrig er svært pengesterk, forberedt på å bruke store ressurser på å trekke ungdommene til de arenaene hvor de har mest påvirkningskraft: tv, radio, butikker, sladrende vennegjenger og ikke minst andre områder av internett. Men de har også et stort antall medarbeidere innen Facebooksystemet, som vil jobbe overtid for å motvirke bibeltekstenes innflytelse i størst mulig grad.

Det brygger altså  opp til kamp mellom to sterke krefter i Norge denne sommeren. Men hvem er sterkest? Hvem vinner kampen om ungdommenes oppmerksomhet? Hva blir årets sommerhit?

Situasjonen er foreløpig helt åpen og uavklart. Tautrekkingen har bare så vidt begynt, og begge sider vil garantert sette inn sine sterkeste kort i løpet av de nærmeste dagene og ukene.

*******

NB: Dette er en "fake" nyhetsartikkel. Men budskapet er ekte. Det handler ikke om en reell organisasjon, eller politiske krefter. Det handler faktisk om noe enda større. Noe vi kan lese om i Bibelen, helt fra slangen i Edens hage til den siste, store drakampen mellom det onde og det gode, dvs Gud og Djevelen, i Johannes Åpenbaring.

Vi, som kristne, lever i en verden hvor Satan (englefyrsten som gjorde opprør mot Gud) kjemper for å dra mennesker bort fra Gud, vår Far. Det er det denne artikkelen handler om. Han kommer ikke til å dukke opp i tv-ruta di og skremme vettet av deg, ikke vær redd. Men han vil veldig gjerne at du bruker så mye tid på å se på tv, henge på Facebook eller bare bli så opphengt i mote og fasade at Gud kommer i bakgrunnen. At du glemmer å lese i Bibelen, og etter hvert kanskje til og med glemmer å bry deg om hva Gud sier.

Gud vil det beste for oss, Djevelen vil det motsatte. Og han er veldig flink til å benytte seg av ting i hverdagen vår – ting som ikke i seg selv nødvendigviser negative – til sin fordel. Eiendeler, underholdning, spenning, kjærester – det kan fort ta plassen Gud fortjener. Førsteplassen. Og internett, en kilde til mye glede, nytte og oppbyggelse om du bruker det rett, kan like fort bli en kilde til smerte og syndig nytelse om det brukes feil.

Vi lever i en åndskamp – det er reelt, og det er viktig at vi ikke bare dropper å snakke om det. Men det er ingenting å være redd for – fordi Gud, vår himmelske Far som elsker oss over alt, er sterkest. Han vil at vi skal ha det bra, og han vil at vi søker ham og hører på ham. Det er derfor vi leser i Bibelen – fordi der kan Gud tale til oss, undervise og oppmuntre oss, og gi oss den kraften vi trenger. Og det er derfor Djevelen vil få oss til å gjøre andre ting istedenfor.

Det er grunnen til at jeg kan si, helt uten tvil, at det som står i denne artikkelen er sant: Det er krefter der ute som er veldig lite gira på iTros bibellesingskampanje. Men jeg kan også si, like sikkert, at Gud er sterkest. Han sitter med de sterkeste kortene, og hver gang du leser i Bibelen gir han deg av sin styrke. Da taper Satan. Og det hater han. Og det elsker Gud – for han elsker deg.

Ikke vær redd for Facebook. Eller å se på tv, eller å shoppe litt. Men vær bevisst på hva du ser på, og hva du bruker tiden din og pengene dine på. Sett pris på at Gud har velsignet deg med et så godt liv som du har i Norge, og takk han for det. Men husk også å be om at han hjelper deg til å holde blikket festa på han, alltid. Og kos deg med bibellesingen!

*******

Ill.foto:  brothaloveimages på flickr.com