Michael Owen

Michael Owen

Det er 14 år siden nå, men du må tro jeg husker dem.p>

Jentesnakk

En torsdag i måneden er det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir detguttesnakk, med Hans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Hans Arne om kan du sende en epost tiliTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

Jeg vet ikke hvor jeg fikk plakatene fra eller hva som skjedde med dem, men jeg husker dem svært godt. Ved sengen, over puta og bak myggnettingen hang de. På andre vegger hadde jeg kanskje bilder av venner eller timeplanen, men for å være helt ærlig så vet jeg ikke helt.

Jeg har et bilde, som ble tatt en gang jeg hadde bursdag, og fikk frokost på senga. Da er de der på bildet, klart og tydelig (men bak myggnettingen selvfølgelig):
Michael Owen. Jamie Redknapp. Robbie Fowler.

Det var guttene som prydet veggen min i Kenya i 6. klasse

Det var guttene  som prydet veggen min i Kenya i 6. klasse. I dag forstår jeg veldig godt hvorfor Owen og Redknapp hang der, men Fowler? Det må kun ha vært på grunn av storebroren min, som var og er, svært opptatt av de røde (les: Liverpool).

Selv om det viste seg at Owen lenge skulle være en viktig del av livet mitt (han ble til og med referert til i spalten om meg i russeavisen), var plakatene jeg hadde på veggen så uskyldige som de kunne blitt. I dag gjør det meg ingenting at plakatene av Redknapp og Fowler, og for den saks skyld Owen, har forsvunnet, for nå er det min Magnus Northbeach som pryder veggene mine.

Har du plakater av kjekke gutter på rommet ditt? Kanskje dagens kjente personer som Robin Pattinson, Ashton Kutcher, Cristiano Ronaldo, Justin Bieber eller Orlando Bloom er de siste du sier god natt til før du legger deg? Har du plakater hvor disse guttene er litt vel avkledd og står med trutmunn, litt flørtende øyner, hode på skakke og ser på deg?

Det kan føre til at du får feil inntrykk av hvordan en gutt bør være

Det er ikke  noe galt i å ha plakater av kjekke, kjente personer fra siste ukeblad hengende på rommet, og jeg vet at Owen ikke kunne måle seg mot kjekkasen jeg fant meg. Likevel kan for mye fokus på slike plakater og guttebilder føre til at du får feil inntrykk av hvordan en gutt bør være, feil forventninger til hvordan en gutt skal se ut og feil fokus på hva som er viktig hos en gutt. Samtidig kan det hende at slike plakater og bilder legger et negativt press på gutter akkurat som bikinimodellene som pryder bussholdeplasser og TV-reklamer gir oss jenter i et press om å se sånn og sånn ut.

I ett av de ti budene står det at du ikke skal begjære din nestes hustru. For deg som jente vil det si at du ikke skal ha lyst på en annen jentes kjæreste eller ektemann. Det kan også bety at du ikke skal ha lyst på noe som ikke er ditt – lyst på han som henger på veggen, lyst på en gutt med like fint utseende eller lyst på den pirrende følelsen som et halvnakent bilde på en vegg kan skape.

Tenk litt gjennom  hva som pryder veggene dine på soverommet. Ikke bare for din del, men også med tanke på internatvenner, lillesøster eller lillebror og kanskje kjæresten. Kan hende det ikke er så dumt å kun ha bilder av venner, timeplanen, og den slags på veggene?

Ill.foto:  alexxgco  på flickr

_________________________________________________________________