Mer verdt enn gull

Mer verdt enn gull

Du er Guds barn. En unik jente skapt av Gud.

I 1988 bodde jeg og familien min i Nairobi, Kenya. Det året oppdaget pappa at han hadde mistet gifteringen sin i gull like etter en tur ut i ”bushen”. Ringen var sporløst forsvunnet, og det endte med at han måtte bestille ny ring fra Norge. 14 år senere sitter pappa på kontoret sitt i Nairobi, når en hagearbeider stikker innom. Arbeideren har funnet en sort, rund ting i en utslagskum ved huset vårt, og lurer på om den er min mammas. Det står nemlig ”Din Margunn” i den. Pappa skjønner fort hva det kan være, og etter en tur til gullsmeden kommer han hjem med en ring som skinner mer enn noen gang.

En unik jente skapt av Gud

Du er mer  verdt enn gull. Du er Guds barn. En unik jente skapt av Gud. Det er fakta.

Likevel kan det hende at du har erfart ting i livet som gjør det vanskelig for deg å skinne. Kanskje du har opplevd, hørt, sett eller følt noe som har ført til at du har glemt hvor stor verdi du har og hvor unik du er. På samme måte som den skitne ringen som lå i utslagskummen fortsatt var en gullring, er du fortsatt en jente med stor verdi selv om det er ting i livet ditt som er vanskelig.

Som pappa gikk  til en gullsmed for å pusse ringen, vil jeg oppfordre deg til å snakke med noen om ting som oppleves vanskelig. Snakk med en du er trygg på og stoler på; gjerne en god venninne, moren din, en søster eller noen eldre enn deg. Det kan hende det også kan være til hjelp å lese boken ”Elsket” av Rachel Gardner. Det er en bok jeg anbefaler på det varmeste for oss jenter. Boken tar for seg tema som gutter, kropp og det å bli en jente av gull. Samtidig har den et ønske om at du skal forstå at du er nydelig, verd å elske, enestående, og fremfor alt: At du er elsket.

Gud har en plan med livet ditt

”Gud, du sier  jeg er gull verdt. Du kaller meg for barnet ditt.
Selv om jeg føler meg liten, enkel og sliten, har du en plan med livet mitt.”

Disse enkle setningene skrev jeg i en sang en gang. Gud har en plan med livet ditt og ønsker at du skal skinne for dem rundt deg (Matteus 5:16). Ikke vær redd for å være deg selv. Smil. Le. Gled andre. Kanskje det også vil hjelpe deg til å se hvor stor pris andre setter på deg.

Til slutt må jeg bare få sagt det igjen; Gud har skapt deg akkurat slik han vil ha deg. Selv om det kan ta tid, ønsker han at du skal få oppdage hvor ufattelig stor verdi du har.

Du er mer verdt enn gull.

 

Ill.foto:  lazha på flickr.com

En lørdag i måneden blir det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, da med Håvard Østhus.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!