Knepp opp buksa, sleng beina på bordet og ta en real juleferie

Knepp opp buksa, sleng beina på bordet og ta en real juleferie

Jente-jule-snakk fra Erika med gode tips til juleferien og tanker om julebudskapet.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Jenter. D E T  E R  J U L! Så å si hvert fall – det nærmer seg med stormskritt.

Og, jeg må si at jeg digger jul. Det er mange fine mennesker som samles, den nydelige julematen (do not forget!), tentamener og eksamener er unnagjort, og det er duket opp for minst en uke og to med mye julekos og ferie.

En stor og allmektig Gud, valgte å bli så liten

I tillegg er julens budskap så sterkt, underfullt og totalt radikalt – noe som setter meg litt ut hver jul.

Det slutter aldri å forundre meg, at en stor og allmektig Gud, valgte å bli så liten og sårbar som et menneskebarn, for din og min skyld. At det lille barnet som en gang lå i krybben, var han som skulle sette oss i frihet.

Men. Jeg vet ikke hva dine tanker er om julen. Kanskje de er som mine, #elsk, eller så er de kanskje litt annerledes. Eller kanskje totalt motsatt.

Å få feire at Jesus kom oss nær

Det er ingen fasit på hvordan man bør føle det, eller hvor gode og nostalgiske minnene bør være. Julens budskap er for alle – og jeg kan ikke se for meg at det var en så veldig koselig og instagramvennlig tilværelse i stallen heller.

Men på tross av lite julekos, hadde Jesus nå tatt fysisk bolig blant oss, og det er det vi feirer denne julen også. Ikke alt stæsjet og julematen, men Jesus – at han kom oss nær, på tross av vår tilværelse og våre liv.

Tenk nytt om julekos

For mange av oss har julen lett for å bli en sånn prestisje-greie; Fineste julekjole, dyreste gavene, koseligste julebildene, hyggeligste kakao- og teppekos og de mest spektakulære julekonsertene. Denne julen vil jeg utfordre deg litt. Tenke litt nytt – evt. gammelt, og trø ut av samfunnets jag etter julekos – og heller tre inn i Bibelens julefred.

En liten jente-jule-snakk-oppfordring:

  • FIRST: du ser smashing ut, om du måtte ha kjolen ett nr. større i år enn i fjor eller om du ikke fikk til frisyren slik du så den på youtube. Du er V A K K E R!
  • Knepp opp buksa, sleng beina på bordet og ta en real juleferie – hvil deg og legg press og stress til siden.
  • Kos deg, sånn på ordentlig, med julegodt og julemat, det er lov!
  • Hør på julemusikk og se minst tre julefilmer.
  • Takk Gud for året som har gått – hva har det gitt deg av gleder og hva har du lært?
  • Og ikke minst #reason4theseason: Julen handler ikke om julenissen og hvem som har vært snillest og finest, men om en kjærlig Gud som kom inn i vårt kaos og ville gi oss av sin frihet, glede og fred. Fyll deg med julens beste budskap.

Så, fra en jente til en annen, vil jeg ønske deg en velsignet god jul og takke for det gamle. Jeg ser virkelig frem til det nye i 2019!

«For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder. Han har fått navnet Underfull rådgiver, Veldig Gud, Evig far, Fredsfyrste.» Jes 9:6.

Unsplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.