Du er velkommen på søndagsmøtet selv uten krøllet hår og kjole

Du er velkommen på søndagsmøtet selv uten krøllet hår og kjole

Jeg håper at ved at jeg velger å ofte gå uten sminke og gå med klær som kanskje ikke alle tør å gå med, kan motivere andre jenter til å tørre å gjøre det samme eller noe annet som ikke alle andre gjør.

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.

Siden jeg var ganske liten har jeg ikke vært så glad i å gå med de klærne folk forventer jeg skal gå med. Jeg har gått gjennom faser med ulike stiler, men likte aldri de lange anstendige antrekkene jeg måtte gå med mye i min oppvekst i Kenya.

Kjole i kirka er ikke for alle

Det ble ofte store debatter hver søndag da jeg var yngre for jeg ville ikke gå med kjole på søndagsmøtene, men det var et sterkt ønske fra mine foreldre. Jeg har nok kjent mer på dette enn andre norske jenter på min alder på grunn av min oppvekst, men jeg kan kjenne på forventningene og normene i Norge også for hvilke klær man skal ha på seg i de ulike menighetene.

Jeg heier så på at alle skal kunne føle seg velkommen inn i en menighet uansett hvordan hårsveis eller stil man har og til og med hvilke piercinger eller tatoveringer en har.

Jeg syns det er veldig synd om vi som menighet skal bestemme hva som er «fint» nok for gudstjeneste og hvordan man skal kle seg som kristne kvinner. Som kristen så tror jeg at Gud skapte oss akkurat slik han ønsker at vi skal være og for mange inngår dette noen meninger om hva en syns er fint og ikke av klær og andre estetiske ting.

Jeg heier så på at alle skal kunne føle seg velkommen inn i en menighet uansett hvordan eller stil man har og til og med hvilke piercinger eller tatoveringer en har.

Klesstil er en måte å uttrykke hvem man er på

Jeg har i de siste årene følt meg litt annerledes fordi jeg har likt godt å gå med svære klær og kanskje litt kontroversielle plagg. For eksempel har jeg en far som er veldig glad i motorsykler og jeg har alltid syntes at Harley Davidson t-skjorter og skinnjakker er veldig kult. Han har inspirert meg mye til å finne min egen stil for han går med det han selv syns er kult uansett hva de rundt han gjør.

For mange, inkludert meg selv, kan klesstil være en måte å uttrykke seg selv på og den man er som person.

Personlig er jeg ikke så glad i den typiske søte jente stilen og det føler jeg ikke representerer meg som person heller. For andre kan det være akkurat denne stilen som representere de og som de elsker og jeg er så glad vi kan være ulike og skape mangfold.

For mange, inkludert meg selv, kan klesstil være en måte å uttrykke seg selv på og den man er som person. Det blir vanskelig å få frem det samme mangfoldet i en menighet eller gruppe med mennesker om alle føler på et behov for å kle seg og oppføre seg likt.

Alle uttrykksformer er ok og velkommen i kirka

Jeg er heller ikke så glad i å sminke meg eller bruke lang tid på å ordne håret. På den andre siden har vi jenter som bruker dette som en uttrykksform som er helt fantastisk!

Hvis jeg skulle gjort det samme hadde jeg fort følt meg litt utilpass, men det er ingenting feil med dette om man føler det er riktig.

Det betyr fremdeles ikke at de som ikke er interessert i disse tingene er slaskete eller useriøse, men man trives med ulike ting og personlig for meg kan det være en ting jeg syns er litt vanskelig i noen kristne settinger. Der kan jeg møte på mange jenter som har krøllet håret, sminket seg og har på seg fine bluser. Hvis jeg skulle gjort det samme hadde jeg fort følt meg litt utilpass, men det er ingenting feil med dette om man føler det er riktig.

Med min klesstil føler jeg at jeg kan uttrykke både hvem jeg er og hvem jeg ønsker å være. Jeg ønsker å være en jente som kan møte opp på arrangementer uten sminke og uten kjole og være tilfreds og selvsikker i det.

Ved å være seg selv kan vi sammen heie på mangfoldet

Jeg ønsker å være med på å endre en liten ukultur jeg mener kan være i enkelte kristne sammenhenger. Ved å ha forskjellige interesser, ulik stil og andre uttrykksformer kan vi være med å skape mangfold og trygghet i å være den man er på tross av hva andre gjør.

Jeg håper at ved at jeg velger å ofte gå uten sminke og gå med klær som kanskje ikke alle tør å gå med, kan motivere andre jenter til å tørre å gjøre det samme eller noe annet som ikke alle andre gjør.

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.