Jesus stråler – gjennom oss

Jesus stråler – gjennom oss

Hvordan kunne en som var kul, stod på longboard og ikke satt inne og leste Bibelen hele dagen være kristen? Han var jo ikke kjedelig, men hadde en livsglede uten like.

Mitt Vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Jeg stod i gangen en av de første dagene på folkehøgskolen og snakket med en av stipendiatene. Han så jo kul ut, og stod på longboard. «Aldri i verden at han kunne være kristen,» tenkte jeg.

Totalt bortkastet

For å forklare hvor mye Gud endret livet mitt må jeg begynne med livet før folkehøgskolen. Jeg har aldri hatt noen relasjon til kristen tro. På ungdomsskolen skulket jeg religionsfaget, og nektet å ta religionsprøver. Hvorfor skulle jeg lære om noe så bortkastet? Livet handlet for det meste om penger, status og suksess.

Hvordan gikk det an?

Jeg hadde alltid sett på kristendom som noe svakt og kjedelig.

Så hvordan kunne da denne personen jeg stod å snakket med være kristen? Han var jo absolutt ikke kjedelig. Han satt ikke inne hele dagen og leste i bibelen. Det var noe uforklarlig, en deilig livsglede som jeg hadde lyst til å være en del av.

Mer og mer lysten

I begynnelsen av skoleåret var jeg veldig negativ, men ble gradvis dratt med på flere og flere kristne sammenkomster og møter. Gjennom mange samtaler og opplevelser fikk jeg en bedre forståelse av hva troen på Jesus handlet om. Fortsatt verken ville eller klarte jeg å tro. Ikke før jeg virkelig fikk kjenne Jesus på kroppen, gjennom forbønn og mange bønnesvar, ble jeg overbevist. Dette var noe spesielt. Dette ville jeg ta del i. Jeg ville bli kristen.

Hvordan jeg ble kristen kan jeg ikke sette til en enkelt hendelse, eller en enkelt dato. Det var mye bønnesvar og mange opplevelser som sammen førte meg nærmere Jesus. Og ikke minst personene rundt meg. Personer som lyste og vitnet om Jesus.

Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler. Matteus 28:19

Det viktigste for å føre folk til frelse er selvfølgelig Jesus. Jeg klarte ikke å tro før jeg opplevde Jesus direkte. Men jeg tror også at personer rundt oss kan påvirke oss i riktig retning. Til møter, lovsang eller forbønn. Vi ble sendt ut til å gjøre alle folkeslag til Hans disipler, jeg har opplevd hvor viktig det er. Hadde ikke jeg hatt synlige kristne personer rundt meg, gode kristne forbilder, så hadde jeg kanskje ikke funnet veien til Jesus.

Hver eneste dag

Om vi hver dag fokuserer på å ha Jesus først i livet vil det påvirke også andre rundt oss. Både kristne og ikke-kristne. De 3 siste årene med Jesus har vært de desidert beste årene av livet mitt.

For i ham er det vi lever og rører oss og er til. Apg 17:28

Og det viktigste for meg har blitt at så mange som mulig skal få oppleve det jeg har opplevd. At så mange som mulig skal få kjenne hvor deilig det er å leve et liv med Jesus. Det er Han som frelser, men vi mennesker kan gjøre mye for å føre andre i riktig retning. Så hvis du går ut og stråler av Jesus, vil flere se hvor bra et liv med Ham er.

Privat

Mitt Vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.