Hva er poenget med å tro på Gud hvis jeg ikke føler jeg trenger det?

Hva er poenget med å tro på Gud hvis jeg ikke føler jeg trenger det?

Hvis kristendommen er sann så trenger vi Gud uavhengig av våre følelser.

Trosforsvar

Trosforsvar, eller apologetikk, handler om å forklare kristendommen i møte med aktuelle spørsmål, innvendinger, myter og livsynsalternativer.

«Fint for deg at din tro kan hjelpe deg i hverdagen, men jeg føler ikke at jeg trenger en Gud.»

Mennesket skapte Gud

Mennesker har til alle tider søkt det spirituelle. Det er som om lengselen etter skaperen er innebygd i oss. Mange i Norges sekulære samfunn forklarer derimot menneskets søken etter Gud med at man i vanskelige tider har trengt en krykke å støtte seg til.

De tenker at Gud ikke skapte mennesket. Mennesket skapte Gud fordi de desperat trengte noe til å gi dem håp og hjelp. 

Hva er poenget med en «støtte i livet» hvis jeg føler at jeg har det godt uten?

Hva er da poenget med å tro på Gud hvis jeg ikke føler at jeg trenger det? Hva er poenget med en «støtte i livet» hvis jeg har det godt uten?

Hvis du stiller disse spørsmålene, har du misforstått hovedpoenget i kristendommen. For troen på Jesus er mye mer enn en trygg «støtte i livet».

Hvis kristendommen er sann, trenger vi nemlig Jesus helt uavhengig av våre følelser.

Kristendommens budskap

Kristendommens budskap er at vi mennesker er skapt som moralske vesener, med ansvar for våre handlinger. Men ettersom ingen av oss lever opp til det ansvaret vi har fått, ødelegger vi oss selv og hverandre. Derfor fortjener vi en dom av universets Skaper og rettferdige Dommer.

Denne dommen kommer uansett om vi føler det eller ikke. Litt på samme måte som at kometen i filmen «Don’t look up» er på vei mot jorda, uansett hva menneskene velger å tro.

Det kommer ikke an på hva du føler at du trenger.

Ved å ta imot Jesus – Guds frelsesplan – aksepterer vi at Jesus tok vår dom, og vi kan forsones med vår Skaper.

Dette er det vi kaller evangeliet. Enten er det sant, eller så er det bare eventyr.

Relativt eller sant?

Noen spørsmål er relative, og kommer an på smak, behag og følelser. Edvard Grieg gir meg bedre følelser enn Hillsong, men det kan hende du føler annerledes, og det er helt greit.

Men spørsmålet om kristendommen er derimot er ikke relativt. Det kommer ikke an på hva du føler at du trenger. Enten er budskapet sant, eller så er det ikke sant. 

Hvis du sier at kristendommen er fint for meg, men ikke for deg, har du egentlig tatt et valg. Da har du valgt å tro at det ikke er sant.

Søk sannheten

Eksistensielle spørsmål kan ofte virke fjerne og uangripelige, så vi skyver de gjerne til side, og bruker heller himla mye tid på Instagram, Netflix, sport, interiør, utseende, kropp og mote.

Men det viktigste vi kan bruke tiden vår på er å søke sannheten og finne ut av hva vi skal bygge livet vårt på.

Ikke vær likegyldig til spørsmål som omhandler det aller viktigste!

 

Lightstock

Trosforsvar

Trosforsvar, eller apologetikk, handler om å forklare kristendommen i møte med aktuelle spørsmål, innvendinger, myter og livsynsalternativer.