Gud vil bruke deg

Gud vil bruke deg

Uansett hvor ubrukelig du føler deg - Gud har valgt deg og ønsker å bruke deg.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Har du noen gang følt deg ubrukelig? Tenkt at alle andre er bedre enn deg?

Dessverre så tror jeg de fleste av oss har kjent på dette. Enten det er hjemme, på skolen, på jobb, i fritidsaktivitet – kanskje til og med i egen menighet.

Et vendepunkt i troen

Jeg har vært kristen hele livet, men vendepunktet i troen min var på leir. I løpet av en av talene gikk det opp for meg at Gud ikke ville ha meg og bruke meg bare fordi jeg hadde vært kristen hele livet – han ville ha meg av den enkle grunn at jeg var meg.

På mitt mest ubrukelige

Den gangen i livet jeg har vært mest gira på å tjene Gud var den gangen jeg følte meg mest ubrukelig. Jeg hadde sett for meg flere måter Gud kunne bruke meg på, men en etter en av mulighetene falt bort.

Det var ikke bruk for meg. Jeg ble ganske sint på Gud, jeg valgte jo ham fordi han hadde valgt meg! Jeg turte ikke å fortelle noen om det, det var flaut at jeg ikke kunne gjøre noe.

En dag kom jeg i snakk med en gutt. Jeg kjente ikke han og han kjente ikke meg, og vi hadde nesten ikke snakket sammen før han fortalte at han trodde Gud ville si noe til meg. Jeg ble fryktelig skeptisk, men etter han hadde snakket ferdig var jeg ikke skeptisk lengre. De ordene han sa til meg, gikk rett til hjertet og jeg tror de var ment til flere enn bare meg. Jeg tror at Gud vil si det til deg også:

«Du er Guds prinsesse (prins). Hans hellige ånd er omkring deg, vær ikke bekymret!»

Guds tanker er annerledes enn mine

Etterpå slo jeg opp i bibelen min, og kom til Jesaja 55,8: «For Mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke Mine veier, sier Herren». Gud ville bruke meg, men hadde andre tanker enn meg om hvordan han ville gjøre det.

Han har valgt deg!

Jeg vet ikke hvor og når du føler deg ubrukelig, men jeg vet én ting: Gud vil bruke deg. Av den enkle grunn at du er deg. Du er Hans prinsesse/prins og Den hellige ånd er omkring deg.

Vær ikke bekymret! Tenk det, at Gud, som har skapt alt og som er i stand til å gjøre hva som helst, som ikke er avhengig av noe eller noen – Han har valgt deg! Jeg håper og ber om at du må velge Han.

Miriam Stenevik

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.