FOMO

FOMO

Det er ikke mange ting jeg går rundt og er redd for i hverdagen. Men jeg kan bli skikkelig stressa om jeg føler at jeg går glipp av noe.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Jeg trenger ikke frykte for å bli forfulgt for troen min, jeg trenger ikke være redd for at kjøleskapet skal bli tomt, og jeg går heller ikke rundt og er redd for sykdom – selv om alt dette faktisk er realiteter som kan inntreffe.

Men er det noe som fort kan få tankene mine til å løpe løpsk – som kan få meg til å analysere meg selv og hvem jeg er, er når jeg sitter hjemme og opplever å ha ingenting å gjøre. Frykten for å ikke få med seg det som skjer, eller ikke være der andre har det gøy, sniker seg innpå meg – igjen og igjen. Er dette gjenkjennbart?

«Fear of missing out» kalles det. FOMO.

Rastløsheten

Det er den typen rastløshet som gnager i deg med en gang det ikke skjer noe, eller som kommer snikende den kvelden du faktisk hadde tenkt til å slappe av. Du er redd for å gå glipp av noe, og det gjør det ikke bedre når du trykker deg gjennom instagramstoriene og snappene på mobilen.

Du opplever at du er den eneste som ikke gjør noe eksotisk og gøy denne kvelden. Tiden som kunne vært til avslapning, hvile og ettertanke, ble plutselig utkonkurrert av denne ubehagelige uroen – frykten for å gå glipp av…

I hverdagen oppleves det som det er et konstant jag og en latterlig konkurranse etter å ha et travelt og innholdsrikt liv. Men allerede her tror jeg vi feiler; Et travelt liv er ikke det samme som et innholdsrikt liv.

Jeg tror heller det er det motsatte – det oppdager vi fort av å se på livet til Jesus. Men det er ikke slik samfunnet og alle sosiale medier fremstiller det eksklusive og gode liv. De kommuniserer heller: Har du noe å gjøre og er travel = viktig person = høy verdi.

Gud kaller oss til seg

Hver dag, hvert sekund – fordi vi er uendelig verdsatt av han, kaller han oss. Gud inkluderer oss. Han er med oss der vi er. Vi må ikke prestere noe for å kunne være sammen med Han. Og det fine er; at sammen med Gud, trenger vi ikke være redde for å gå glipp av noe. Gud har nok av planer og tanker for oss – for deg!

For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren. Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier og mine tanker høyt over deres tanker. Jes. 55:8-9.

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Jes 29:11

Ha tillit til at Guds vilje for livet ditt er god  – faktisk den beste. Gud har ikke glemt deg, og synes ikke du er kjedelig selv om det er dager i livet der du selv kan synes det, eller du er redd for å gå glipp av det som ”skjer”. Når frykten og rastløsheten griper tak i oss, kan vi få lov til å be til Gud. La han få komme inn og gi hvile og det du trenger. (Og som regel er det vi trenger å komme nærmere Han!)

Kjed deg gjerne

Astrid Rydland Aasen skrev denne måneden en nydelig artikkel om at det å kunne kjede seg er bra. Vi har godt av det. Ikke vær redd for kjedsomheten, rastløsheten eller uroen som kommer, kanskje spesielt de gangene du ikke er sammen med andre eller føler at du ikke har noe gøy å gjøre hele tiden.

La Gud få fylle denne tiden med hvile – med drømmer og tanker, og opplev at disse stundene kan være med på å berike resten av livet. La kreativiteten komme, la tankene løpe litt løpsk, og gjør det du alltid har hatt lyst til å gjøre – men som du ”aldri” har hatt tid til før.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.