Filmer og serier

Filmer og serier

Hvilken film så du sist på kino og hvilke serier følger du med på?

Jentesnakk

En tirsdag i måneden er det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, med Hans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Hans Arne om kan du sende en epost til iTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

Natt til 15. april 2012 var det 100 år siden Titanic sank. Filmen blir for tiden sendt på 3D og igjen blir en minnet om et tydelig og forkastelig klasseskille og det faktum at rundt 1500 mennesker døde den natten i 1912. I Titanic filmen blir en også kjent med Rose og Jack og deres kjærlighetshistorie. Rose er egentlig på tur med forloveden Caledon og familien, men for å gjøre en lang historie kort ender det med at Rose og Jack finner hverandre, ligger sammen og hun forlater Caledon.

Dr. Christina Yang velger å ta abort for å kunne satse på kirurgkarrieren sin

I Grey´s Anatomy  er forbudt kjærlighet, sjalusi og karrierejag noen av utfordringene for legene ved prestisjetunge Seattle Grace Hospital . I serien følger en blant annet Dr. Owen Hunt hvor hans kone Dr. Christina Yang velger å ta abort for å kunne satse på kirurgkarrieren sin. I serien følger en også det lesbiske paret Dr. Calliope «Callie» Torres og Dr. Arizona Robbins. Disse to har en datter sammen og Dr. Mark Sloan er pappaen til jenta (etter et «uhell» mellom Callie og Mark).

Så var det Friends da. Morsomme og uskyldige Friends. For å ta Ross som eksempel er dette en som i løpet av serien befinner seg midt i flere skilsmisser og blir pappa til to barn. Han har en gutt med sin første kone som forlot ham da hun fant ut at hun var lesbisk. Den andre konen til Ross heter Emily. Men etter mye sjalusi mellom Emily og Rachel, bestemmer Ross seg for å skille seg fra Emily. Senere på en tur til Vegas blir Ross og Rachel fulle å ender opp med å gifte seg. I tillegg blir Rachel gravid etter denne natten med mye alkohol og med kondomer som bare virker 97% av gangene.

Plutselig er det ikke så farlig om han gifter seg for tredje gang

Jeg aner ikke  hvilke serier eller filmer du følger med på. Likevel er det nok garantert at mye av det som fyller TV skjermen er preget av sex, utroskap, vold, penger, karrierejag, umoral og sjalusi. Det er nemlig nesten umulig å se noe på TV i dag som ikke handler om disse tingene. Samtidig kan en ta seg selv i å «heie» på hovedroller som for eksempel Rachel og Ross. Plutselig er det ikke så farlig om han gifter seg for tredje gang eller om han har et annet barn med en annen kvinne.

Jeg tror det er viktig at vi alle tenker gjennom hva det er vi ser på. Det kan nemlig være en stor sjanse for at det «uskyldige» som preger TV-skjermen eller de parene en sitter å «heier» på gjør mer enn vi aner med oss. I Bibelen står det at «hvor din skatt er, der vil også hjertet ditt være» (Matt. 6.19). Kanskje blir det plutselig ikke så lett å unngå å ha sex med kjæresten. Kanskje ord som misbruker Guds navn eller tilkaller djevelen plutselig blir naturlig å bruke (de fyller jo annen hver setning på TV). Og så kan det hende at de flotte og magre kvinnelige skuespillerne blir kroppene og utseendene som fører til sammenligning og dårlig selvbilde.

Vær kritisk til  hva du ser på. Tenk over hvem du ser ulike filmer eller serier sammen med. Vurder om det er andre ting du heller kan gjøre enn å sitte foran TV-skjermen. Be om at det må bli lettere for deg å gå glipp av neste episode. Husk at du har et liv som DU skal leve og hvor manuset for DITT liv er mye viktigere enn hva som skjer med legene på Seattle Grace Hospital.

Kilder: tv2.no og Wikipedia

Ill.foto:  Heanster på flickr.com