Et annerledes misjonsarbeid

Et annerledes misjonsarbeid

I januar dro vi til Bolivia. Vi skulle være voluntører på barnehjemmet Shalom es mi casa.

Utover det visste vilite om hva vi gikk til. Oppgavene vi fikk var varierte, og bestod blant annet av engelsk-undervisning, sport, kreative grupper og spillekvelder. I grunn følte vi oss som miljøarbeidere.

Vi kunne ha skrevet masse om vår tid på Shalom, men har heller lyst til å skrive litt om hvordan Shalom ble startet, hvorfor det er et annerledes barnehjem og hvordan det er livsforvandlende for barna som kommer dit.

Etterhvert klarte hun ikke annet ennå la de bo i huset sitt

Det hele begynte da Ana Colque møtte en gutt på gaten som ville vise henne huset sitt.Husetviste seg å kun væreen pappeske, med en seng laget av avispapir. Møtet med denne gutten gavAna en nød for gatebarn,og hun fikkfortkontakt med flere. Etterhvert klarte hun ikke annet ennå la de bo i huset sitt. Veien videre visste hun ikke, men la alt i Guds hender.Ikke lenge etterbegynte store ting å skje. Mange ble interessert i prosjektet hennes, og hjalp til så godt de kunne.Etteren stundfikk hun hjelpav en kirke fraUSA til å kjøpe tomt, og ideen om barnehjemmet kunne bli satt i live. Tanken var at det skulle være et annerledes barnehjem. Det ble det bygget flere hus, hvor detnå borfrivillige foreldrepar sammen medbarna.Barnablir ogsåadoptert av barnehjemmet, slik at Shalomblir deres hjem og familie.

Derfor var detvanskelig for oss å forestille oss de tidligere livene til ungene

Men det som virkelig utgjør forskjellen for barna som kommer til Shalom, er fokuset på Gud.Mange av barna har tidligerevært utsatt for overgrep, mishandlingeller slaveri. Men når de kommer til Shalom får de møte Gud.I dag er de trygge, tillitsfulle og utad virker de som unger med en normal oppvekst. Derfor var detvanskelig for oss å forestille oss de tidligere livene til ungene. Menda lille Margarita på 6 år kom til Shalom, fikk vi virkelig se hvordan hun ble forandret. Hun hadde blitt utsatt for slaveri og mishandling, og dahun kom til Shalom var hun livredd og tålte ikke kroppskontakt. Allerede noen uker senere var hun somen annen person.Jenta strålte og hadde en utrolig stor tillitt til de rundt seg. Vi kunne se at Gud hadde tatt plass i hjertet hennes.

I dag er det 80 unger som bor på Shalom. Noen har bodd der i mange år, mens andre bare noen måneder. De er ulike personer med ulike interesser og egenskaper, akkurat som alle andre. Men en ting har de til felles. Ved møtet med Jesus har de fått et nytt liv,og det takket være mennesker som brenner for budskapet om Jesus. De har nå mulighet til å leke, gå på skole, studere og oppnå drømmer. Vi har fått være en del av dette arbeidet, og fått sett et helt annerledes misjonsarbeid.

Foto: Lisbeth Borgan
Silje med ei jente på Shalom/p>

Misjon

Misjon er spalten hvor du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning tilNorsk Luthersk Misjonssamband(NLM), organisasjoenen som står bak iTro.

Hvorfor misjon’a, lissom?