Engasjer deg!

Engasjer deg!

Mann deg opp. Bli en del av en menighet.

Guttesnakk

En gang i måneden er detguttesnakkmedHans Arne Sannaher på iTro.
Like ofte er detjentesnakkmed Maria Celine Lundeby.
Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt.

1 januar 2013 var en stor epoke i mitt liv over. Etter 7 år sluttet jeg som ungdomsleder i en fantastisk menighet i Oslo. I Misjonssalen har jeg fått lov til å følge mennesker gjennom mange år. Jeg har fått lov til å se hvordan mennesker i Oslo engasjerer seg for menigheten sin. Det gjøres fordi de har et brennende engasjement for at budskapet om Jesus skal kunne høres i menigheten, Oslo og til verdens ende.

Ingen ville fått kaffe på vei inn, fordi møtevertene ikke var der til å koke den

Uten dette engasjementet  fra de mange, så hadde kirken vår vært tom hver eneste lørdag. Det hadde ikke vært mulig å lovsynge sammen med de fantastiske musikerne, fordi ingen kunne styre lyden. Ingen ville fått kaffe på vei inn, fordi møtevertene ikke var der til å koke den. Ingen ville hørt siste nytt fra misjonærene i Indonesia, fordi møtelederne ikke dukket opp. Per ville aldri blitt venn med Ola for livet, fordi ingen arrangerte skiweekend.

Men Per ble venn med Ola, og mange andre vennskap for livet ble knyttet, fordi noen brukte av sin dyrebare tid. De bruker den på Gud. På andre mennesker. Alt for at stadig fler skal bli Guds barn. Vi forteller om verdens frelser hver eneste lørdag, fordi ikke noe annet budskap i verden er viktigere.

Gud vil kirke og menighet. Takk til alle dere som gir Guds kirke et ansikt hver eneste uke. Jeg vil også være et slikt ansikt fremover i min menighet. Jeg vil engasjere meg. Bidra med det jeg kan med mine gaver og evner. Det handler ikke om lønn, men om å være en disippel i Guds kirke.

Bli en trofast del av en menighet og engasjer deg

Guds kirke trenger  at menn engasjerer seg i alle deler av Guds kirke. Derfor er min store oppfordring for 2014: MANN deg opp. Vær en MANN. Bli en trofast del av en menighet og engasjer deg. Guds kirke trenger alle de ansiktene den kan få, også av menn. Også ditt!

Dette landet vårt er velsignet med veldig mange fantastiske menigheter. Bare i gatene rundt Misjonssalen har vi mange menigheter, fult opp av søstre og brødre som har et brennende engasjement for at budskapet om Jesus skal kunne høres i menighetene, Oslo og til verdens ende. Jeg digger det! Det er dette mangfoldet av menigheter i Norge som gir meg tro på fremtiden. Fordi jeg tror at jo fler menigheter vi finner, jo fler ansikter av brødre og søstre finner vi i landet vårt.

Finn ut hvilke  kirker og menigheter som er der du bor eller ditt du skal flytte. Finn en menighet du vil være trofast i og engasjere deg i. De trenger deg og du trenger dem. Det er å være MANN i 2014.

Ill.foto:  © Ruth Cinigalia – Fotolia.com