Endelig frelsesvisshet

Endelig frelsesvisshet

- Jesus har stadig kommet etter meg, funnet meg, kalt meg og frelst meg, sier Gunnar Andersen.

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

Vi sitter på internatrommet til Gunnar Andersen på Fjellhaug. Rommet hans ser ut som en koselig, liten stue med sofa og blomster på bordet. På veggen henger et stort bilde av Gud og Adam, og bokhyllen er full av filosofisk og teologisk litteratur.

Gunnar studerer nå  et lektorprogram, og har bestemt seg for å bli lærer. Han ønsker å bli lærer på en av NLMs videregående skoler, helst Nordborg.

– Jeg har et hjerte for Nord-Norge, sier han med et stort smil om munnen.

Ungdomstiden var en forvirrende tid

Gunnar vokste opp  i det han selv kaller et «halvkristent hjem» i Nord-Norge. Han gikk på søndagsskole, gospelkor, reiste på leirer og var med på annet kristent opplegg. Hele livet har han sett på seg selv som en kristen, og har alltid vært opptatt av å lære mer om troen sin. Likevel var det en tid i livet hans hvor han ikke var helt sikker på hva han egentlig trodde på.

– Ungdomstiden var en forvirrende tid, hvor jeg gikk i mange ulike kristne miljøer. Dette gjorde at jeg fikk mange motstridende læringsimpulser, og ble usikker på om jeg hadde den rette troen. Jeg var ikke så bevisst på hva jeg egentlig trodde på, og det ble viktig for meg å finne ut av dette.

Jeg fikk endelig klarhet i ting

– Den kristne troen min fikk et gjennombrudd da jeg gikk i første klasse på videregående. Jeg satt å leste «Veiledning til fred» av C.O Rosenius, og det sto så klart og tydelig. Det er kun av Jesu nåde vi er frelst. Jeg fikk endelig klarhet i ting, og det var herlig å kunne hvile i det Jesus har gjort..

Etter en tid med mye usikkerhet og tvil, sier Gunnar at han endelig fikk frelsesvisshet. I tiden etter har han blitt mer trygg på seg selv, på Bibelen og har modnet mer som kristen.

Glimtet av at Jesus døde på korset for alle syndene mine, har aldri sluppet taket i meg

nbsp;

Gunnar sier det  er et under at han har blitt bevart i troen.

– Gud har kommet etter meg, funnet meg, kalt meg og frelst meg. Det er som om Gud forfølger meg på en god måte. Glimtet av at Jesus døde på korset for alle syndene mine, har aldri sluppet taket i meg.

Han siterer sangen «Nothing but the blood of Jesus», en sang han mener beskriver den kristne troen veldig godt:

What can wash away my sin?
Nothing but the blood of Jesus;
What can make me whole again?
Nothing but the blood of Jesus.

Oh! precious is the flow
That makes me white as snow;
No other fount I know,
Nothing but the blood of Jesus.

Foto:Camilla Andresen