«Du och jag, Alfred»

«Du och jag, Alfred»

– Jesus er min Alfred, min usynlige venn som jeg likte å kalle han da jeg var liten.

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

div>

Jeg elsker denne  setninga, «Du och jag, Alfred». En setning som sier mye om hvem Alfred var for Emil. En han kunne snu seg mot, en som han kunne ta seg et bad med en sommerdag i Katthult selv når alt hadde gått galt. Mange av oss har en Alfred i livet, en vi kan stole på, en som er der når ingen andre forstår deg.

Jesus er min Alfred, min usynlige venn som jeg likte å kalle han da jeg var liten.

Disiplene hadde fått erfare ting sammen med Jesus som gjorde at deres tillit til han var stor

Å stole på  noe en ikke kan se er vanskelig for folk. Å tro på en som man ikke kan se kan også være ganske krevende. Men likevel kommer troen, tilliten til noen når en begynner å erfare ting sammen.

For disiplene som gikk sammen med Jesus måtte det ha vært ganske utfordrende å stole på at Jesus var den han sa han var, spesielt når ”alle” andre mente noe helt annet. Men disiplene hadde fått erfare ting sammen med Jesus som gjorde at deres tillit til han var stor. For eksempel som den gangen de var på ”piknik” uten mat og Jesus velsignet to fisker og fem brød som ble mat til flere tusen mennesker, eller den gangen de var på båttur å det hadde blitt skikkelig storm, og Jesus han viste at han var sterkere enn naturkreftene. De fikk gang på gang erfare at det han sa var sant, at han var en de kunne stole på selv når ting ikke gikk som planlagt.

Han er en jeg kan snakke med selv når alt går galt

Da Jesus reiste  tilbake til himmelen, hadde de ikke han lenger fysisk tilstede, men i Bibelen kan vi lese om hvordan de fremdeles fikk erfare hvordan han var med hele veien, i store og små utfordringer.

Disiplene fikk se Jesus på nært hold. Vi kan lese om han, men vi kan også få tro på at det han sa fremdeles har betydning i dag. At han lever, at han kjenner deg og meg.

Jeg tror det,  og jeg har fått erfare det i de små og store tingene i hverdagen at Jesus han er med. Han er en jeg kan snakke med selv når alt går galt, en jeg kan stole på. Litt som Alfred og Emil som sykler en sommerdag for å bade i Katthult, bare enda bedre.

”Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.”
– Jesus.

Foto: Silje Måseide