Den eneste kristne jenta

Den eneste kristne jenta

Det kan være lett å føle seg alene i troen og i det å være annerledes enn klassevenninner. Dette er en oppmuntring til deg som føler det slik.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Dersom du er den eneste kristne jenta der du bor, er det ikke sikkert hverdagen din alltid er den kuleste. For deg er kanskje realiteten at venninne dine på fotballbanen ikke inviterer deg på festen i helga. Eller at han du holder på med presser deg til å gå lengre enn du selv vil. Det kan kanskje være lett å tenke ”hvor viktig er egentlig Jesus og troen for meg? Alle rundt meg mener det er tull.. og at jeg er prektig og kjip..”.

Når du føler deg rar eller annerledes som tror på Jesus, skal du vite at det er selve Sannheten du tror på. Den eneste sannheten! Gud har sagt at den gjelder for alle mennesker, og at Han ønsker å gi alle en mulighet til å velge Ham. Det handler om menneskene du møter. Også de på  skolen, trening, fest og butikken.

Gud har heller ikke forlatt deg med et ansvar for dem alene. Men han viser seg for mennesker gjennom deg – enten du merker det eller ei. På grunn av at du er der du er, øker sjansen for at flere mennesker møter Gud.

Nær

Noen råd til deg, som er denne jenta: Søk fellesskap med andre kristne. For det kan være tungt å tro. Da er det godt å møte andre kristne, bli inspirert, oppmuntret og dele liv. Dra på leir eller stevner, les eller prat med andre på nett.

Når dine følelser forteller deg at Gud er lagt borte – så er han nær likevel. Det kan være lettere å huske på når man har noen til å minne seg på det.

Fokuser på riktig sted. Det er lett å holde fokus på det en mangler eller synes er vanskelig. Jeg har lært at det man gir fokus, vil vokse og ta plass i livet. Fokuserer man på problemer og ting man ikke klarer, vokser de og tar større plass. Hold fokus på Jesus, på mulighetene dine og det som er bra med situasjonen du er i nå! Ikke glem at du har tatt det viktigste valget du kan ta – troen på Jesus. Du har fått evig liv og muligheten til å dele troen din med menneskene du møter.

Hverdager er de vi har flest av, og de kan være tøffe, men ikke vær redd for å være deg selv i disse. Ikke dropp å ta med troen inn i de vennskapene og forholdene du har. Stol på Guds ord om at Han er med deg.

Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går. (Josva 1:9)

 

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.