Alt er mulig for Gud

Alt er mulig for Gud

Å være et vitne for Jesus er langt fra enkelt, men det er likevel ikke rett av meg å lene meg tilbake og tenke at andre gjør jobben. 

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

Er du som meg, så lever du det gode liv med begge beina godt planta innenfor komfortsonen. Mitt vitnesbyrd fra året som har gått er nokså trist, faktisk. Jeg har ingen historie om hvordan jeg fikk venninna mi til å tro på Jesus, jeg har ikke opplevd et klart bønnesvar eller et tydelig møte med Jesus. I år har jeg bare levd trygt og godt i kristenbobla mi. Og det tror jeg ikke at jeg er alene om.

den eksotiske, superkristne jenta fra Slettnes

Jeg kommer egentlig  fra ei lita bygd i Nord-Norge. Dere som er en smule kjent i nord, vet kanskje at det ikke akkurat kryr av kristne der. Derfor ble jeg ofte stempla som den eksotiske, superkristne jenta fra Slettnes. På skolen, på fotballaget og med venner ble jeg ofte spurt om troa mi og utfordret med vanskelige spørsmål. Mine beste venninner er ikke kristne og mange var virkelig interessert. Men det var hardt. Jeg følte at jeg måtte dra lasset alene, og følte liksom aldri at Gud gav meg klare svar på at det jeg gjorde faktisk gjorde noen nytte. Uansett hvor mye jeg prøvde så merket jeg ingen forskjell.

Jeg bestemte meg  for å dra sørover for å gå mitt siste skoleår på en kristen internatskole. Jeg ville vokse i troa og som person, og kanskje slippe det ansvaret som jeg følte hvilte så tungt på meg da jeg bodde hjemme. For på kristne internatskoler sørpå krydde det jo av kristne. I bakhodet hadde jeg en liten tanke om at de andre kristne på skolen kunne ta ansvaret for å fortelle folk om Jesus, så jeg kunne bruke året til å slappe av. Og det har jeg gjort. Jeg har slappet alt for godt av.

Den dagen man blir kristen tar man et valg.

Den dagen man  blir en kristen tar man et valg. Man vil følge Jesus og gjøre etter det som han har befalt oss. Vel, gjett hva! Jesus har ikke befalt oss å sitte og se på mens de rundt oss går fortapt. For det er det de gjør. Hvis vi som kristne ikke ser viktigheten av å vitne for de rundt oss, da går de fortapt. Mine beste venninner, fotballkameratene mine, naboene mine. En evighet borte fra Jesus.

Be Jesus vise deg hvor du skal være

Å være et  vitne for Jesus, en misjonær i hverdagen, er langt fra enkelt. Det er så mye jeg ikke har kunnskap om og så mange spørsmål jeg ennå ikke vet svaret på. Men det er likevel ikke rett av meg å lene meg tilbake og tenke at noen andre gjør jobben. Selv om det kan virke som om noen personer umulig kan bli frelst, er det viktig å huske på hva Jesus sier: «For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. For alt er mulig for Gud!» (Mark. 10:27)

Be Jesus vise  deg hvor du skal være, hva du skal ta ansvar for og hvem du skal være med. Jeg har tatt en avgjørelse om at nå skal jeg ut fra komfortsona igjen, og det for å vinne folk for Jesus! Jeg synes at du skal gjøre det samme.

Foto:olly – Fotolia.com