Å identifiseres i min skaper

Å identifiseres i min skaper

Vi er kalt og skapt til å være annerledes - i verden, men ikke av verden. Det er vanskelig.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Hvorfor er det slik at det skal være så vanskelig å være i verden og ikke av den? Og hvordan kan vi som jenter være med på å gjøre det lettere for hverandre?

Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.” (Rom.12:2)

Sammenligning 

Jeg tror mye av grunnen til at det er vanskelig  ligger i at vi sammenligner oss med hverandre. Vi lever i et samfunn med mennesker som på en måte er like. Vi er alle tross alt mennesker, men på samme tid helt ulike – i talenter, kroppsformer, smaker, stiler, jobber, interesser, sosiale behov, ulike kulturer, you name it. Og alt dette er det vi sammenligner vi oss med.

Vi er på jakt etter noe bedre enn det vi selv har og er, og leter etter det i andre. Vi lar oss prege og identifisere av verden vi er skapt i, i stedet for av Han vi er skapt av.

En annerledes gud

Gud er en annerledes Gud. Han er ulik alle du kjenner og alt du kjenner til.

Han er utenfor boksen, han er radikal og opphavet til all kreativitet og nye ideer. Vi er skapt av en Gud som er annerledes, og vi er kalt til å være det. Annerledes er ikke negativt – det er bare ulikt alt det andre.

Spørsmålene å stille seg

Så hvordan kan vi som jenter i 2017, være annerledes? Her er noen spørsmål jeg, og kanskje du burde tenke mer over i hverdagen:

Hvem velger jeg å bruke tid sammen med?
Hvordan snakker jeg til andre og om andre?
Hva lar jeg være viktig for meg i hverdagen?
Hvordan velger jeg å kle meg og spille på min egen kropp?
Hvordan flørter jeg og fremstiller jeg meg selv foran andre?
Hva sier jeg til meg selv om meg selv?
Hvem lar jeg definere hvem jeg er og hva jeg skal gjøre?

Dette er ikke spørsmål som skal gi deg dårlig samvittighet, men heller gi en liten wake up call.

Jeg sier ikke at det ikke er bra å kle seg etter fasong eller mote, eller at vi aldri skal høre på annen musikk enn lovsang, eller at det ikke er lov å bli sur, eller bare chille max en kveld. Men jeg er overbevist om at vi som jenter, og mennesker, blir påvirket og preget av de vi omgås, det vi ser på og fyller oss med. Hvis vi ønsker å være annerledes må vi begynne å henge med Han som er annerledes.   

Identitet i Jesus

Vi er kalt og skapt til å være annerledes  – i verden, men ikke av verden. Det er vanskelig. Kanskje burde vi slutte å la oss prege og identifiseres av verden vi er skapt i, og heller preges og identifiseres av Han vi faktisk er skapt av?

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.