– Livet mitt har ikke speilet troen min

– Livet mitt har ikke speilet troen min

Nikolai var redd for å sette seg inn i hva troen virkelig handlet om, men da han gjorde det, tok livet hans en overraskende vending.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Jeg har nesten hele livet kalt meg selv kristen, men livet mitt har ikke speilet troen min mesteparten av den tiden.  For rundt tre år siden gjorde jeg en avtale om å møte en gammel venn, og jeg ble med en gang veldig redd for at jeg ikke kom til å klare å forsvare troen min. Jeg var 21 år gammel, men hadde fortsatt en «barnetro». Bibelen og teologi holdt jeg meg aktivt unna, for jeg var redd for hva jeg kanskje kom til å finne ut av.

Hva tror jeg egentlig på?

Likevel bestemte jeg meg for å prøve å google litt, for å se hva det er kristne egentlig tror. Jeg endte opp med å se en del videoer av Frank Turek, en amerikansk apologet, og jeg ble anbefalt video etter video. Plutselig ble jeg helt oppslukt i teologi, og jeg hørte på teologi-podcaster og så på apologetikk-videoer fra morgen til kveld.

Det var så ufattelig interessant og samtidig lettende å se at det fantes gode svar på det jeg lurte på.

Studier

Opprinnelig hadde jeg søkt på IT-studie, for jeg er ganske god med det fra før av. Jeg kom ikke inn, men takk og lov! Jeg kan knapt se for meg noe jeg har mindre lyst til å studere. Dermed så jeg på restplasser på forskjellige årstudium innenfor teologi, og endte opp med å søke på NLA i Bergen. Jeg tenkte det var en god mulighet for å bruke et år på lære mer om hva det vil si å være en disippel av Jesus.

For tre år siden hadde jeg knapt lest et bibelvers

Da jeg kom inn på studiet sent i juli, tror jeg ikke så mange trodde helt på meg første gang jeg sa til dem at jeg skulle til Bergen for å studere praktisk teologi og ledelse. Jeg husker jeg gikk til moren min og sa noe som: «Jeg stikker til Bergen om to uker ass.» Haha, jeg prøvde å finne et sted å bo i Bergen, uten hell, men det var også for det beste, ser jeg i ettertid.

Uten et sted å bo

Det var søndag, jeg pakka bilen, sa «snakkas» og pilte til Bergen uten et sted å bo, og uten noe form for nettverk der. Jeg husker første skoledag, og gutta spurte meg hvor det var jeg bodde. «På hotell ass», haha.

Samme dag fikk jeg mulighet til å komme på visning i et kristent kollektiv, og jeg flytta inn på torsdag. Gutta jeg bodde med prøvde for harde livet å få meg til å bli med i kirka, og etter et par uker ble jeg med.

Spennende forelesninger

Jeg fikk etter hvert flere gode venner. Livet var plutselig så sykt spennende, det var så gøy å våkne hver dag og være i Bergen. Det var sykt spennende forelesninger på skolen, masse bra folk rundt meg hele tida og så mye gøy å gjøre.

«Bibelskole» hadde jeg aldri hørt om før, men da jeg hørte om det, ble det helt selvsagt at det er det jeg vil jobbe med når jeg er ferdig å studere. Jeg endte dermed opp med å bytte over til teologi, og planlegger å fortsette det løpet.

Til høsten skal jeg lede konfirmantarbeidet i menigheten jeg går i. For tre år siden hadde jeg knapt lest et bibelvers, og nå har jeg fått tilliten til, og ansvaret for, å gjøre noe så viktig.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.